Waarmee Fermacell vloerverwarming sleuven dichtzetten?

DIY-Dirk

 • #1
Beste forumleden,

We zijn bezig met de vloerverwarming van ons nieuwe huis. Dit wordt een droogbouw systeem met Fermacell.

Op een deels betonnen en deels stevige houten ondervloer ga ik 2e22 Fermacell platen leggen.
Deze worden ingefreesd met hoh afstand 10 cm en er komen 14mm leidingen in te liggen.
Vervolgens wil ik daar lamel visgraat parket op verlijmen. Duo plankjes van 44x7 cm en 11mm dik. Speciaal geschikt voor vloerverwarming volgens de leverancier.

Een paar dingen waar ik tegen aanloop:

- Moet er iets tussen de fermacell platen en de houten vloer / beton vloer? Ik kan me voorstellen dat er een paar mm folie tussen moet omdat het anders gaat kraken?
Iemand ervaring?

- Waarmee moeten de gleuven in het fermacell gevuld? Er worden meerdere dingen op internet beschreven: reparatiemortel Eurocol 944, of die van Schonox PL Plus. Egaline wordt ook gezegd. Of flexibele tegellijm.

groet, Dirk
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • DIY-Dirk

  • #2
  Deze forum gebruiker is voor Eurocoll gegaan maar is dat noodzakelijk?

   

  stylish

  • #3
  wat je smeert in die sleuven om te dichten, maakt niet echt veel uit als je maar zorgt dat er geen luchtbellen ontstaan. De fermacell platen goed insnijden c.q. strak liggen voorkomt het meeste kraken. Let wel dat beton vs een houten vloer anders "werken" (krimpen vs uiteenzetten) bij temperatuurwisselingen maar fermacell plaat zelf moet dit op kunnen vangen naar boven of onderen. ik maak me meer druk wat het doet in lengte en breedte. Hoe groot is het vloeroppervlak van de betonvloer en houtenvloer?
   
  Laatst bewerkt:

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu