Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een compressor

Sharky

  • #1
Ik heb bij de aldi een compressor in de aanbieding gezien maar ik twijfel of ik die moet gaan halen.

Ik ben al een tijd op zoek naar een compressor nu is plaats in de garage geen probleem maar waar moet ik op letten bij de aanschaf van een compressor? inhoud van de tank? Aanzuig capaciteit etc.

Wie o wie heeft advies??
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Zie hier o.a. Kleine compressor kopen?
Gebruik de zoekfunctie van het forum, er staat al vaker wat nodig is voor de apparaten die u wilt gebruiken.
 

Sharky

  • #3
Topic had ik al gelezen maar kon daar niet de gewenste info vinden.
 

Millew

  • #4
Je zal je eerst moeten afvragen wat je er mee wilt gaan doen. Daar kan je dan het luchtverbruik en minimale werkdruk bij opzoeken en vervolgens een compressor kiezen met de juiste luchtopbrengst.
Druk is doorgaans niet maatgevend want de meeste compressors halen de 8 bar wel en er is maar weinig gereedschap dat een hogere druk nodig heeft.
Verder moet je er rekening mee houden dat zuigercompressors maar 10 a 15 minuten per uur mogen draaien. Wil je dus continu met een bepaald gereedschap willen werken, dan moet de compressor 4 tot 6 maal meer capaciteit hebben.
Wat betreft de grootte van de ketel: in principe hoe groter hoe beter maar ook dat is afhankelijk van het aan te sluiten gereedschap. Een spijker- of nietapparaat kan met een klein keteltje prima uit de voeten. Dus als je er niets anders mee wil doen, dan is het zelfs wel handig want je neemt zo'n compressor wat makkelijker mee.
 

Sharky

  • #5
Ik ben van plan om de compressor voor diverse doeleinden te gebruiken.

momenteel zijn er nog enkele verbouwingswerkzaamheden waarbij ik deze wil gebruiken maar daarna wil ik deze gaan gebruiken voor een project: hobby auto. (luchtgreedschap en heel mss straal-/ spuitwerk)

En diverse beun projectjes.
 

Doe-het-lekker-zelf

  • #6
Een standaard luchtsleutel vergt best wel een grote hoeveelheid lucht. Als je de tijd hebt en niet constant ermee aan het werk bent kan je het wel doen met een std compressor, wil je er mee door kunnen werken heb je toch een grotere compressor nodig (grotere tank en grote opbrengst/min), hetzelfde geldt voor straalwerk.

Luchtsleutels zijn er ook in uitvoeringen die minder eisen stellen aan de capaciteit, bv speciaal voor mobiele toepassingen (denk aan ANWB etc), maar die zijn weer iets prijziger dan een std sleutel.

Wat je er precies mee wilt bepaalt of een standaard compressor voldoende is. Wil je door kunnen werken met een beetje luchtsleutel of straalpistool zonder pauze's in te moeten lassen, heb je wel een aardige compressor nodig (meeste bouwmarkten verkopen deze al niet).
 

Sharky

  • #7
Ok duidelijk.

Ik ga voor een 1 takt std compressor met een tank van 50L

Als ik uiteindelijk toch tegen het probleem aanloop dat ik meer capaciteit nodig heb zoek ik dan wel een zwaardere 2 takt V-snaar aangedreven.

Thnks voor alle input
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu