Waakvlam vaillant (camping) geiser

Jelle

  • #1
Wie kan mij helpen.

Waakvlam van mijn vaillant geiser (camping) gaat na 10 min uit.
Hij krijgt gas uit een gasfles.

Bedankt alvast Jelle
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Meestal is de waakvlam vuil, met een rietje kunt u proberen de waakvlam schoon te blazen, vaak zit er een gaasje omheen, hier moet u dan stevig blazen.
De waakvlam moet mooi blauw branden.

Hebt u er geen verstand van draai dan niets los maar laat een monteur komen, flessengas is gevaarlijk bij lekkage.

Succes.
 

Jacovrie

  • #3
Aanvulling op Jan. Het kan van alles zijn, maar eerst inderdaad schoonmaken. Daarna thermokoppel controleren. Gaat de geiser na 10 minuten uit bij branden van de brander of gaat deze op de waakvlam uit? Wanneer het zo is dat de geiser na 10 minuten branden (lees warm water geven) uitgaat, is er wellicht iets aan de hand met de rookgasbeveiliging. Controleer overigens eerst de rookgasafvoer op verstopping. Hetzelfde geldt voor de trekonderbreker bovenop de geiser.

Voor wat betreft de rookgasbeveiliging in de geiser. Het hangt er vanaf hoe oud de geiser is. De afgelopen jaren zit er links onder een zwart blokje met een capulaire leiding die naar boven naar de trekonderbreker gaat. Op het zwarte blokje zitten 2 draden. Om te controleren of de beveiliging de oorzaak is, deze draden loshalen en even doorverbinden. Dan geiser laten branden en kijken of deze nog afslaat. Is dit niet het geval, dan beveiliging vernieuwen. Doe daarbij wel een deur of raam open (je weet het nooit m.b.t. verbrandingsgassen). Gebruik de geiser nooit met doorverbonden beveiliging. Doe dit alleen vanwege het testen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu