Waakvlam blijft niet aan, dingetje verstopt?

G.W

  • #1
Hou 'm ingedrukt, blijft branden met brandend aansteker er voor. Maar die erbij weg en houd dus op. Gedeelte losgehaald (denk thermokoppel), en die spuit gewoon gas. Dacht misschien verstopt, maar is toch door ding (wat aan kachel vast zit) heen behoorlijke vlam! Iemand idee?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Niks verstopt dus, thermokoppel defect
 

G.W

  • #3
Da's het ding wat van boven de kachel ergens, met een dun pijpje naar de waakvlambrander (ondertussen achter dat het zo heet) loopt, niet? op google lijkt er tenminste op. Als je die los haalt en zet vlam ervoor dan geeft die behoorlijk gas, dat niet enige wat het ding moet doen dus (?). Die dan vervangen, of is het wat anders?

ps Bij niks horen halen we gewoon zo'n ding.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
Nee, Het is een soort koperen pennetje dat in de vlam hangt.

Kijk goed uit wat je doet want ik geloof dat je niet echt weet waar je mee bezig bent en los aan het draaien bent. Het is en blijft gas. En gevaarlijk

Maak eens een foto
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Verstand verloren?

Als je niet weet wat je doet kan je er beter afblijven.
uit een thermokoppel komt geen gas.
 

JeffreyD94

  • #6
Een thermokoppel is een vlambeveiliging, deze vlam beveiliging zal je steeds minder tegenkomen maar ff tot de kern van de zaak.

Een koude las, en een warme las, deze zijn aan elkaar gekoppeld hierdoor bij opwarming zal een verschillende uitzettings coëfficiënt plaatsvinden. Dit zorgt voor een spanning die vervolgens naar een spoel loopt die het gasblok en de ketel beveiligd tegen het uitstromen van ongecontroleerd gas, eigelijk sluit deze de gasblok van openen als de waakvlam uitvalt.

Indien bij het losmaken tevens vereist word andere gedeeltes los te maken adviseer ik om het door een onderhouds bedrijf te laten uitvoeren.

Bij thermokoppel toestellen zitten allen beveiligingscomponenten doorverbonden.

Doe ook even de volgende metingen om te controleren of deze onderdelen niet defect zijn.

Piep de maximaal thermostaat door, moet gemaakt zijn,
Piep de TTB even door, bevind zich bij de vato indien van toepassing. Moet ook gemaakt zijn...

Als de ketel in orde is zullen allen componenten onderling gemaakt zijn, ivm als een verbreekt zal spoel niet bekrachtigt worden en gasklep vergrendelen.

Hoop dat dit je helpt.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #7
Jij denkt dat deze TS die onderdelen niet bij naam kan noemen en alles dingetje noemt weet wat een TTB en Maximaal is en waar deze zitten en hoe deze te kunnen meten?
Bij hem zijn dat gewoon dingetjes.
 

JeffreyD94

  • #8
Dit is al je tweede keer dat je offtopic gaat om iemand te bekritiseren. Ik zeg toch erbij als je niet weet wat je doet schakel een onderhoud bedrijf in? Maar jij gaat er gelijk vanuit dat ze dus alles dingetje noemen.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #9
Idd TIJD voor een vakman
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #10
Bekritiseren is wat anders dan de realiteit van de kennis van deze topic starter benoemen.

Het schiet zijn doel voorbij om iemand die geen enkel idee heeft van gasapparatuur een verhandeling voor te schotelen hoe een en ander te meten en te repareren.
Je zou iemand daarmee het idee kunnen geven dat gasapparatuur iets is wat ook door dummy's onderhouden kan worden.

Het enige advies dat hier op zijn plaats is is om een vakman in te schakelen en er verder met de vingers van af te blijven.

Om die reden gaat er nu een slotje op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu