Waaier afzuigkap vervangen?

eezacque

  • #1
De afzuigkap (ZH 6011B) heeft zijn beste tijd gehad, de motor draait, maar alles is vooral smerig. Ik ben van plan de waaier eens lekker in een badje met soda te laten soppen, maar het ding lijkt vast op de as van de motor te zitten. Er zit een enkel moertje op de as, maar na loshalen komt de waaier nog steeds niet los. Is dit een kwestie van loswrikken met beleid, of zit er iets vastgeperst?
 

Bademutze

  • #2
Meestal is dat linkse schroefdraad , draai eens de andere kant op.
 

eezacque

  • #3
Heb ik geprobeerd, maar bij simpel draaien draait de motor mee, en ik zie geen manier om de motor vast te zetten...
 

eezacque

  • #4
Is opgelost. Na veel proberen, en navragen bij leveranciers van reserveonderdelen, was ik geen stap verder. De klus had me al veel teveel tijd gekost, dus ik heb het schoepenrad zo goed en zo kwaad als het ging schoongemaakt met tissues, wattenstaafjes en ontvetter. Alles weer in elkaar gezet, proefgedraaid, hoor ik een raar geluid. Weer alles uit elkaar gehaald, valt het schoepenrad er los uit. Blijkt dat ik de moer die het ding op de as vastzet was vergeten, en door de traagheid heeft het rad zichzelf losgewerkt.

Het schoepenrad heeft geen schroefdraad, maar wel een soort van drieklauw als bevestiging, die zich vastzet met de betreffende moer. En dit zat na al die jaren dus goed vast...
 
  • Like
Waarderingen: Bademutze

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu