Vurenhout een oud uiterlijk geven

Daat

  • #1
Hallo,

Ik heb een vuren eetkamertafel gemaakt en wil deze een oud, verweerd uiterlijk geven; kleur: oud geloogd grenen.

Het blad is inmiddels bewerkt met een ketting, hamer en bandschuurmachine met grof schuurpapier waarmee langwerpige "deuken" zijn ontstaan. De "puntjes" (gemaakt met een priem die doen denken aan houtworm) moet ik er nog in maken.

- Is het mogelijk om pakweg 2 of 3 verschillende kleuren te krijgen die in elkaar overvloeien?
- Welke producten (beits, olie oid) kan ik hiervoor het beste gebruiken? De tafel moet bij voorkeur bestendig zijn tegen water en vetvlekken.
- Gebruik ik een kwast, roller of misschien een doek?
- Wat gebruik ik om de puntjes donkerder te maken? Las ergens op het forum over schoensmeer, maar wat als er een glas water oid overheen gaat? En blijven dat geen zwakke plekjes? Er moeten toch een aantal lagen beits/lak oid overheen waar dan een gaatje in zit.
- Verder staat me bij dat je tussen de lagen door ook staalwol kunt gebruiken. Na welke laag?

Ben benieuwd
:D

Groet,
Daat
 

Arjan'74

  • #2
Je mag van mij wel een paar echte houtwormen hebben uit ons fietsenschuurtje... Véél echter dan met een priem. :?

Je kun hem ook met een doek beitsen, dat is lang niet egaal en daarmee krijg je ook kleurverschil als je meerdere lagen over elkaar aanbrengt. (moeten de lagen tussendoor wel even kunnen drogen)
 

Daat

  • #3
Ruilen? Heb nog een paar boktorretjes :wink:

En dit, is dat wat?
Merknamen verwijderd, mod.
Kleurolie voor onbehandelde houten oppervlakken, slijtvast, water -en vuilafstotend, eenvoudig te verwerken, gebaseerd op natuurlijke plantaardige oli"en en wassen met een "open-pori"en strctuur". Hierdoor kan het hout blijven ademen en de waslaag niet barsten, afbladderen of schilferen. Vloeren nabehandelen met merk verwijderd Hardwachsolie, minder geschikt voor exotische houtsoorten. Kleurverdiepend effect afhankelijk van houtsoort en schuurbehandeling Na aanbrengen overtolige olie verwijderen met katoenen doek of boenmachine.

Wanneer u een merk wilt medelen dan kan dit via een PB, mod.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu