Vuren vloer behandelen na schuren

Robke

  • #1
Hallo,

Sinds kort verhuisd naar een ander huis, waar flink veel aan moet gebeuren (muren uitbreken, slaapkamers uitbreiden enz. enz.).
Daarom hebben wij om enigszins de kosten te sparen besloten om de vloer in de woonkamer niet te parketeren maar gewoon op te schuren.

Dit is gelukt met 2 man (eentje met een parketschuurmachine - lekker lopen achter zo'n apparaat :lol: ) en ondergetekende een heel weekendje op de knieen met een kantenschuurder. Maar dit terzijde.

De vloer is nu helemaal blank en nu willen wij deze gaan lakken. Ons werd geadviseerd eerst te beitsen en daarna op de gewenste kleur af te lakken (of andersom weet het even niet meer achter mijn PC).

Zelf had ik in gedachte om botenlak erop te doen. Echter als de vloer niet bevalt en het verbouwingspotje zou nog wat over hebben komt er alsnog de parketvloer. Dan heb ik geen zin om weer alles op te schuren.

Hoe kan deze het beste behandeld worden om toch een mooie vloer te hebben waar naderhand niet al te moeilijk een parketvloer opgelegd kan worden?

Groetjes van een met tropische temperaturen slopende (of is het slopende temperaturen) Robke.
 

EdP

  • #2
Met beits kun je de kleur veranderen en daarna aflakken.
Botenlak is te hard voor een vloer. Gebruik maar gewoon vloerlak.
 

Lance

  • #3
Voordat je de vloer gaat beitsen eerst afnemen met ammonia (verdund met water).

Want je hebt over het algemeen met een toch wel vettige houtsoort te maken, d.m.v. de ammonia haal je iets van de vettigheid weg en hecht de beits beter.

Na het beitsen van de vloer 24 uur wachten alvorens te lakken, de eerste keer niet te dik, dan de tweede keer ongeveer iets dikker aanbrengen.
En het liefste de volgende dag een derde laag, maar schuur de vloer wel eerst met een fijn schuurpapier om eventuele oneffenheden en opstaande haarvezels van het hout te verwijderen.

Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu