Vulmiddel op zwaluwstaartplaat voor vloerverwarming

Mijakoel

  • #1
Aangezien een beton- of cementdekvloer van 5 cm. te zwaar werd voor de balkenlaag, hebben we een alternatieve opbouw bedracht. Op de balklaag ligt een laag osb-platen, daarop hebben we een isofloor isolatietegels gelegd, en daarop zwaluwstaartplaten. In de sleuven van de zwaluwstaartplaten hebben we om de sleuf een slang van de vloerverwarming gelegd, en het is de bedoeling de rest van de sleuven op te vullen met een vulmiddel, met hooguit een laagje van 2 mm egaline over het geheel, waarna we Fermacell estrich(vloer)elementen erop leggen.

Dit totaal is qua gewicht wel geschikt voor de balkenlaag, en zo creëer je toch een drukvaste laag met wat massa die op kan warmen. Nou is er van Fermacell (of liever gezegd Xella, de producent) wel een vulmiddel wat geschikt is voor het opvullen van de sleuven en de lege ruimtes tussen de bochten van de slangen, maar dat is vrij prijzig.
We vroegen ons af of er niet een goedkopere oplossing is, bijv. een cementmortel met evt. een elasttoevoeging of iets dergelijks. Heeft iemand ervaring of een tip voor de samenstelling van de mortel?
 

Bbtb77

  • #2
Ik zou toch nog eens nadenken of dit wel gaat werken. Ten eerste gaan de zwaluwplaten ontzettend werken door de vloerverwarming die er direct op ligt. Door geringe dekking van de dekvloer zal deze bijna zeker gaan scheuren. Daarnaast houden de fermacell vloerelementen een groot deel van de warmte tegen, waardoor het rendement van de vloerverwarming erg veel lager wordt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Zwaluwstaartplaten direct op de balken, dus geen osb platen er op, tussen de balken eerst isoleren, de vloerverwarming leggen en storten met lichtgewicht beton.
Een wapeningsmat op de zwaluwstaartplaten en daarop de leidingen.
Het totale gewicht zal weinig afwijken van de constructie die u bedacht hebt.
 

Mijakoel

  • #4
Het type fermacellplaten dat we willen gebruiken is wel speciaal geschikt voor vloerverwarming, dat hebben we bij de producent nog nagevraagd. En een constructeur heeft de 2 opties berekend, en dat maakte toch nog wel een aardig verschil. Tussen de balken hebben we inderdaad al isolatie liggen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Wanneer een constructeur hiernaar gekeken heeft is het weinig zinvol om reacties op een forum te vragen, wij kunnen van een afstand nooit zien en meten wat een constructeur ter plaatste wel kan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu