Vullen van een grote nis

Dnes

 • #1
Hoe kan ik het beste een grote nis vullen? Hoogte 330 cm, breedte 100 cm, diepte 3 tot 20 cm. Baksteen, binnenmuur. Na het vullen wordt de gehele muur, inclusief de voormalige nis opnieuw gestuct. Buiten de nis zit nu oud stucwerk.

Ik wil bij voorkeur een korte droogtijd, zo weinig mogelijk hakwerk en als het even kan geen holle ruimtes in de muur achterlaten.

Bij voorbaat dank,

Dick
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • System7

  • #2
  Gipswandje op houten rachels met isolatiemateriaal erachter?
   

  Dnes

  • #3
  Een gipswand zou kunnen, maar dan moet ik hakken, want de diepte is zeer onregelmatig (van 3 tot 20 centimeter. Is er niet een of ander materiaal wat ik er snel tegen aan kan smeren, liefst met een korte droogtijd. Over deze vullaag gaat daarna de stucadoor aan de slag.
   

  System7

  • #4
  Een snelle berekening van mijn kant: je moet meer dan 600 liter vullen...

  In het stuk van 3 cm diep kun je een 18 mm latje als rachel gebruiken, 12 mm gips erop en je hebt 3 cm gevuld. Naarmate je meer ruimte krijgt richting de 20 cm diepte kun je de rachels eventueel dikker maken.
   

  Dnes

  • #5
  Dank voor je antwoorden, system7. Met die 600 liter heb je een sterk punt. Als het dan toch hout met gipsplaat wordt, heb ik het liefst toch een muur met zoveel mogelijk body. Ik zou een multiplexplaat in de nis aan kunnen brengen en daarop stucplaten kunnen vastzetten. Vervolgens afstucen. Kan je stucplaten op een multiplexplaat monteren?
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu