Vulkraan/aftap van de CV ketel vervangen

RWA1997

  • #1
Beste leden,

Mijn CV ketel is al enige tijd regelmatig leeg. Dit is, naast dat het irritant is, verder nog te overzien. Even bijvullen en klaar is kees. Helaas was laatst de ringsleutel die om de zespuntige bout paste afgebroken, waardoor ik maar een tang heb aangeschaft. Dit ging enige tijd goed maar nu word het steeds moeilijker om grip te krijgen en is de bout al zodanig afgesleten dat er geen moersleutel meer omheen past. Zojuist weer de CV ketel bijgevuld en na enige moeite weer dicht gekregen.

Helaas blijft de aftap nu wel lekken, zelfs met de dop erop. Toen ik de bout een stukje verder wilde draaien ging die juist weer open in plaats van dicht, hij draait dus door? Weer terug kunnen krijgen maar laat 'm nu maar druppen opdat niet al het water er uit komt zetten.
Vulkraan vervangen lijkt me de enige optie. Ik kan mijn huisbaas inschakelen maar dat duurt altijd erg lang, dus doe ik het zelf wel. Ik ben echter niet heel technisch en aan mijn huisgenoten heb ik ook niet zo veel. Via Google en youtube kon ik hier niks over vinden. Kraantjes zijn nog geen tientje bij de Gamma dus daar ligt het niet aan. Iemand die me kan uitleggen hoe dit in zijn werking gaat? Ik wil het niet fout doen en het hele huis onder water zetten, kortsluiting of brand veroorzaken. Alvast bedankt!
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Huurwoning? Blijf er lekker af. Als er schade ontstaat, heb je een groter probleem.
 

RWA1997

  • #3
Studentenhuis. Geen zin om te wachten aangezien het bijvullen de volgende keer lastig gaat worden.
 

Marcn88

  • #4
Tevens is waarschijnlijk je expansievat ook defect of je hebt ergens lekkage als je regelmatig bij. moet vullen dus toch de huurbaas maar op de hoogte brengen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu