Vsh secure buitenkraan demonteren

Karlo

  • #1
Om mijn buitenkraan los te maken heb ik een demontagebeugel nodig heb ik begrepen. Weet iemand een alternatief?


1594760315535.png




1594760050873.png


1594759864242.png
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #2
wat is je probleem met de kraan?
 

Karlo

  • #3
Dat wil ik juist bekijken. Misschien een rubber, misschien stuk kapot gedraaid. De kraan wilde eerst niet dichtgedraaid en is toen te strak dichtgedraaid, wat je met deze vorstvrije kranen niet moet doen. Zal wel het geijkte probleem zijn met deze vorstvrije kranen, dat ze gedurende te lange tijd steeds te strak worden dichtgedraaid, omdat hij nog nadruppelt, wat bij deze kranen gewoon hoort. (de kraan gaat dieper dicht).
Wat ellendig is aan de VSH secure is dat je als particulier eerst voor 27 euro een demontagebeugel moet aanschaffen en dat heel weinig loodgieters in mijn omgeving die in hun bus hebben liggen. Alternatief?
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #4
buiten er zelf een maken van ijzer misschien? of 27 euries uitgeven zal niet de laatste keer zijn dat je hem nodig zult hebben
 

Nicocin

  • #5
Ik weet dat dit een oude discussie is, maar mocht iemand anders hier terecht komen met dezelfde vraag, zoals ik gisteren:

ik heb het gedaan met zo’n gebogen langbektangetje:
7CF47413-04C6-4587-85F0-AF533CF21813.jpeg

Je kunt het niet goed zien op de foto, maar de crux zit hem erin dat je het gelige plastic busje dat om de leiding zit naar buiten drukt, en niet een ander deel van de kraan. (Je knijpt nauwelijks in de tang; je wilt niet aan de buis zelf trekken, maar er strak lang heen schuiven met de bekken van de tang).

Door druk uit te oefenen op het plastic busje worden de weerhaakjes waarmee de kraan vast zit aan de buis ingetrokken en schuift het geheel vrij makkelijk van de koperen buis af.
 
  • Like
Waarderingen: Sander 1972

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu