Vrijstaande gashaard

Ppittie

 • #1
Ik zou graag een unit voor een gashaard willen inbouwen in een achterwand van een houten overkapping. nu wilde ik vragen heb ik hiervoor een afvoer nodig of heb ik genoeg aan een bak rond het vuur. en kan ik iedere unit aansluiten op een gasfles. de unit heeft een elektrische ontsteking

alvast bedankt
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  1. De unit moet geschikt zijn voor flessengas of omgebouwd worden.
  2. De unit moet zodanig afgeschermd zijn van het hout zodat er geen gevaar voor brand aanwezig is.
  3. Er zal voldoende ventilatie aanwezig moeten zijn om veilig in de ruimte te kunnen verblijven, er zal een opening in het dak van de overkapping aangebracht moeten worden zodat de afvoergassen weg kunnen of via een kap en een afvoerpijp afgevoerd kunnen worden.
   

  Ppittie

  • #3
  Dat ombouwen is geen probleem.
  het gaat hier om een afdak dan van 2 kanten helemaal open is, dus lijkt me genoeg toe en afvoer, of moet dit echt in het dak en gat gemaakt worden? Ik dacht aan een ijzeren ombouw van een gelhaard en deze in de houten muur bevestigen.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Ik zou sowieso een afvoer of een gat in het dak maken, als de wind iets verkeerd staat kunnen de afvoergassen blijven hangen onder de overkapping.

  Of een ombouw van een gelhaard geschikt is kan ik niet beoordelen, hou er wel rekening mee dat een gasvlam heel wat heter is dan een gel-vlam.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu