Vrij hangend plafond (contactgeluid)

Patrick1983

  • #1
Goedenavond,

Ik wil graag een vrij hangend plafond plaatsen in mijn huis. Ik heb namelijk redelijk veel last van gebonk van de bovenburen.

Ik wil het volgende gaan doen:

De maten van het plafond zijn 4.50 m lengte bij 2.70 m breedte.
Ik ga het plafond 20 cm verlagen.Ik wil aan de wanden aluminium (u) rachels plaatsen en afwerken met rubber.(tussen de muur en het rachel werk) Ik ga de ruimte met steenwol glaswol en isofix isolatie vullen. Vervolgens ga ik het afwerken met twee lage gipsplaten.(gyproc)

Mijn vraag is hoe kan ik het beste het raamwerk voor het plafond maken en met welk materiaal?

Alvast bedankt
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Met c27/60 profielen. Deze kunnen grote overspanningen opvangen, met weinig tussenpunten.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Je gaat waarschijnlijk niet al het geluid tegenhouden. Als het een houten vloer is, kan je het beste beginnen met gipsplaten tegen de bestaande vloer (tussen de balken). Daar tegenaan steenwol. Dan een vrijdragend plafond met gipsplaten eronder.

Dit plafond is ook (enigzins) brandwerend. Eigenlijk moet dan de isolatie ook op het plafond liggen.

Het beste kunnen de bovenburen ook een goede ondervloer plaatsen, of wat subtieler lopen. Ze weten wel dat je last hebt?
 

Patrick1983

  • #4
Ik heb beton platen als plafond en ja mijn buren weten dat ik er last van heb. VVE heeft aangegeven dat de buren aan de criteria voldoen. Heb je nog meer tips voor het plaatsen van een verlaagd plafond. Bijvoorbeeld welke isolatie en hoe kan ik het beste het profiel maken voor het plafond en met welk materiaal.

Alvast bedankt
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Dan is het een ander verhaal. Dan wordt het een vrijdragend plafond, bij voorkeur ontkoppeld van de muren. Op het plafond glaswol leggen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu