Vreemde plek op plafond

Broekhorst

  • #1
We wonen sinds kort in dit huis. We hebben het plafond in de huiskamer gesausd en nu onstaat er na twee maanden deze vlek. Deze vlek zit onder de wand van de slaapkamer en badkamer. We hebben op de slaapkamer de vloer eruit gehaald. Geen sporen van lekkage te zien. Schuin boven deze vlek is er wel een vochtige plek op de bovenkant van de OSB plaat (25 cm ruimte tussen het plafond). Deze hebben we opengezaagd. Onderkant van OSB plaat is droog. Ook daaronder is het isolatiemateriaal en de gipsplaat droog. Ook geen sporen van eerdere lekkage te zien. Voor ons nu een raadsel waar deze vlek vandaan komt. Iemand een idee wat het zou kunnen zijn?
Afbeelding van WhatsApp op 2023-08-16 om 19.55.42.jpg
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Vocht neemt vaak niet de kortste weg en ik heb mee gemaakt dat het lekte in de hoek en 5m verderop pas zichtbaar werd aan het plafond (bleek het door de elektrabuizen te zijn gelopen)
Heb je toevallig een vochtmeter prik die er dan eens in en geeft die aan dat het vochtig is dan moet je toch op zoek naar de reden waarom ook die vochtige plek op de OSB plaat heeft kunnen ontstaan.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
Is het een kanaalplaatvloer? Daar kan veel water in staan.

Zorg voor een aantal emmers, en boor een gaatje in het plafond...
 

Broekhorst

  • #4
Normaal gesproken heeft een vochtvlek toch een donkere rand. Dit is een egale vlek. Wij gaan dit weekend nog een stuk uit de gipsplaat naast de buitenmuur halen. Kijken of het van de buitenmuur komt. Hier zit een aanbouw/serre waar een regen afvoer is die waarschijnlijk door de spouw gaat. Misschien dat daar een lekkage daar vandaan komt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu