Vreemde mengkraan vervangen voor thermosstaatkraan

Va-voem

 • #1
Beste Mensen,

Ik heb een stacaravan met daarin een klein bad en op/in dat bad (kunststof) zit een mengkraan gemonteerd. Nu wil ik deze vervangen door een douchethermostaatkraan echter als ik zo kijk dan is de aansluiting van deze kraan heel anders dan we in NL gewend zijn.

Nu was het al een crime om een kraan te vinden die zou gaan passen qua breedte, maar daar heb ik deze voor gevonden.


Nu vraag ik mij alleen af hoe ik deze moet gaan aansluiten want deze kraan heeft natuurlijk van die schroefmoeren aan de kraan vastzitten die je normaal gesproken op de s-koppeling, die weer in de muurplaat zit, vastdraait. En wat ik mij ook afvraag, een douchethermostaat kraan, mag die wel gekanteld gemonteerd worden, of werkt dan het thermostaat mechanisme niet meer?

Mocht je dit allemaal niet echt makkelijk begrijpen, ik heb ter verduidelijking foto's toegevoegd. Ik hoop echt dat iemand mij kan helpen met tips.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2


  je kunt ook verchroomde staanders plaatsen en daar de kraan op zetten
   

  Neesje

  Specialist Verwarming
  • #3
  Daar komt nog bij dat je waarschijnlijk een geiser in die caravan hebt?
  In sommige gevallen gaat een geiser met een thermostaatkraan een probleem opleveren omdat de veiligheid van de geiser eruitknalt omdat de temperatuur van de wisselaar te hoog wordt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu