Vreemd geluid nieuwe AEG koelkast

Pouwel

  • #1
Onze nieuw aangeschafte koelkast maakt een vreemd geluid. Het betreft een AEG SFB51221AS, een inbouwkoelkast met vriesvak van 1.20 m hoog.
De koelkast hebben we uitgekozen vanwege de aantrekkelijke prijs en het feit dat het een energiezuinige en vooral stille koelkast zou zijn.
In de gebruiksaanwijzing is te lezen dat er normale bedrijfsgeluiden merkbaar zijn: een zacht gorgelend geluid, een zoemend en kloppend geluid en een krakend geluid vanwege thermische uitzetting. De eerste twee geluiden zijn niet of nauwelijks merkbaar. Het laatste geluid is echter heel irritant. Zeker bij een open keuken. Als er geen ander geluid aan is in de kamer (Radio, TV) is dit geluid heel goed hoorbaar. Alsof er een zieke kip ergens ligt te kermen. Het is alsof er iemand tegen de ramen krast, ik weet ook niet hoe je dit anders moet omschrijven.
Ik heb de winkel gebeld en een geluidsopname toegestuurd. Volgens hen is dit een normaal geluid, wat ''alle koelkasten tegenwoordig maken''. Ik vind het niet acceptabel. De vorige koelkast ging 22 jaar mee en heeft nooit een kik gegeven. Deze moest helaas weg omdat er geen nieuw deurrubber voor te krijgen was en hij niet meer goed koelde.
Is dit nu ''helaas pindakaas'' en inderdaad normaal voor alle hedendaagse koelkasten of bestaat er een manier om toch van dit irritante geluid te worden verlost?
 

Witgoedproblemen

  • #2
eens geluid opnemen
 

Pouwel

  • #3
Dit is wat ik hoor:
 

Fmrama

  • #4
Als een koelkast afgeleverd wordt, zit er soms nog piepschuim achter tussen het verdampingsrooster. Is dit er wel tussenuit gehaald?
 

Pouwel

  • #5
Ik heb even gekeken. Er zit niets tussen het rooster en de kast. Jammer, zou mooi geweest zijn. Bedankt voor de suggestie.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #6
Is normaal bijgeluid...
 

Bademutze

  • #7
Inspuitgeluid of koelgeruis, niets aan te doen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu