Vraagje over perilex 3 fase aansluiting

Fmrama

  • #1
Ik wil een 3 fase kookgroep aan laten maken , met een perilex stopkontakt in de keuken. Is perilex 3 fase altijd volgens één standaard. Maw. als de elektricien de aansluiting gemaakt heeft, kan ik dan zondermeer een kookplaat 3 fase erop aansluiten of moet ik dan toch nog op de draden volgorde letten. Ervan uit gaan dat op de kookplaat de 3 fase goed is aangesloten?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Een 3 fase kookgroep bestaat niet, je bedoelt waarschijnlijk een 3 fasen aansluiting met een perilex stopcontact.

In principe zou dit gestandaardiseerd moeten zijn, maar ALTIJD meten voordat je het toestel aansluit! Tussen de fasen 400V, en tussen de fases en nul steeds 230V.
 

Fmrama

  • #3
Ik bedoel idd een 3fase aansluiting met perilex stopkontakt. Ik mag aannemen dat de installateur de juiste metingen uitvoert.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Assumption is the mother of all f*ck-ups.

Menig kookplaat is vernield doordat men 'dacht' dat het goed zat. Zeker bij een 3 fasen aansluiting, met 400V tussen de fasen, is een foutje snel fataal.
 

Fmrama

  • #5
Ok! duidelijk. Ik ga het zelf dan ook nog nameten. Een gewaarschuuwd mens....
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #6
Precies. Kleine moeite, en voorkomt veel ellende. Controleer dan ook de aansluiting in de kookplaat, sommige platen komen met een perilex stekker er al aan, maar zijn aangesloten voor 2p+2n. Dan moet je in het aansluitdoosje een paar brugjes weghalen en draden anders zetten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu