Vraag zoldervloer isoleren

Klaas1983

 • #1
Ik wil graag onze zoldervloer isoleren aan de bovenzijde. Het betreft een vloer van een beloopbare zonder. Opbouw is vanuit de slaapkamer gezien, balken met daarop spaanplaat achtig materiaal. De zijde vd slaapkamers is gesausd met latex. (Geen idee of dat dampopen of dicht is).

Ik wil graag de bovenzijde vd zoldervloer isoleren met 15cm schapenwol (dat materiaal heb ik nog). Ik wil de zolder beloopbaar houden, dus wil ik balken van 15scm plaatsen met daarbovenop nieuw plaatmateriaal. Moet dat dampopen materiaal zijn? Ik kan weinig dampopen materiaal vinden. Mijn voorkeur was multiplex oid . Moet ik folies toepassen? ( liever niet). Ik heb mij laten vertellen dat schapenwol best wat vocht aan kan ( wol dekens van Dutch blue label).

Ik hoop dat iemand hier ervaring mee heeft, alvast bedankt.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Folie is niet nodig. Er zit immers een dak boven. Zorg wel dat de zolder geventileerd (blijft). Is het dak ook geisoleerd?
   

  Klaas1983

  • #3
  dank voor uw reactie, het dak is niet echt geisoleerd, het bestaat uit een geperste stroplaat met daarop ca 1.5 cm tempex.
   

  Edwinnn

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Op een onverwarmde zolder met vrijwel ongeisoleerd dak kan het erg koud worden. Op de slaapkamers en in de badkamer produceer je ook nog eens veel vocht. Ik zou in dit geval wel folie aanbrengen. Nog beter zou het natuurlijk zijn het dak aan te pakken.
  Schapenwol kan best wat vocht aan (maar dat kan steenwol of glaswol ook). De vraag is of de constructie van de vloer dat jarenlang aankan...
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Ik zou dan zo snel mogelijk het dak gaan isoleren :idea:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu