Vraag over vloer/inbouw wc/ventilatie

Mbbakker

 • #1
Goedenavond,

Ik heb een paar vragen over een nieuw aan te leggen badkamer. De situatie is als volgt, Houtskeletbouw met voorzetwanden voor elektra en leidingwerk e.d. Balken van de vloer (195x70) liggen h.o.h. 60 cm.

1. De badkamer is 206 cm breed, hier gaat nog ongeveer 3 cm af van de gipsplaten aan beide kanten. Blijft er 203 cm over. De zwaluwstaartplaten van 200 cm liggen haaks op de balken in de breedte van de badkamer. kan ik de overige 3 cm opvullen met randisolatie zodat de vloer vrij ligt van de opgaande wanden? Is dit later te overbruggen met kimband om een waterdichte aansluiting te maken?

Kan ik e.v.t eps piepschuim gebruiken als randisolatie? Dit is 2 cm dik, maar zou wel iets ingedrukt kunnen worden door de zwaluwstaartplaat neem ik aan? of is hier ander materiaal voor?

Er komt geen vloerverwarming in de vloer en ik ga ze spijkeren in de bovenflens omdat het om nieuwe balken gaat. Is het verstandig eerst een gaatje te boren voordat ik hem vastspijker. Dit om te voorkomen dat ik deuken in de plaat sla?

2. Welke dikte is er aan te raden voor de betonvloer? De fabrikant geeft aan 16 mm + 20 mm als minimale dikte voor de vloer. Er komt een douchedrain in de vloer, deze bepaalt neem ik aan toch ook de dikte van de vloer omdat deze op de zwaluwplaat gemonteerd wordt en een vaste hoogte heeft?

Wat is er aan te raden een drain met onder of zij uitloop? Onder de vloer is een riante kruipruimte dus er is makkelijk bij de leidingen te komen. Ik ga de vloer laten storten en weet nog niet of het mogelijk is de afloop naar de douchegoot in het beton te verwerken of later met een dekvloer.

3. Ik wil een hangend toilet monteren. Hiervoor wil ik over de breedte van de ruimte een koof maken waar het frame van het toilet in komt (niet tot plafond, maar tot bovenkant wc frame). Ik kom er alleen niet helemaal uit hoe ik dit zal gaan maken. Dacht zelf een frame van 2 en 3en te maken en het op de plek van het wcframe iets naar achter te houden zodat ik later een multiplex plaat op het wcframe kan monteren en hierna over heel de breedte gipsplaten kan zetten met tegels.

Is dit überhaupt mogelijk om en een multiplex plaat en een gipsplaat tussen het frame en de toiletpot te plaatsen of zijn de bevestigingspunten van het toilet niet lang genoeg hiervoor? Ik heb een schetsje toegevoegd hoe ik er ongeveer over denk, hoop dat dit duidelijk is.4. Is het noodzakelijk de zwaluwstaartplaten te aarden? De vloer loopt niet door in andere ruimtes en al het leidingwerk is alupex. Alleen de drain is van rvs, dit is misschien wel een reden tot aarding?

5. In de ruimte zit een vast raam met ventilatierooster. Ik wil een badkamerventilator in de wand monteren (of 2). Deze kan direct naar buiten blazen (badkamer zit aan buitenmuur). Wat is de beste positie voor ventilatie. De douche komt tegenover de deur naar het naastgelegen vertrek (deur zit in de hoek). Wij douchen meestal met de deur open dus ik was van plan boven de douche een ventilator te monteren (bijna tegen het plafond) en 1 ventilator aan de andere kant van de ruimte in de hoek.

6. Het meeste leidingwerk voor de afvoer van water spreekt wel voor zich, alleen we hebben nog geen bad gekocht. Is het mogelijk hier al wel een afvoer voor te maken in de vloer of is dit per bad afhankelijk op welke plek deze moet komen? We weten wel waar het bad gaat komen te staan en wat voor model we willen. Zit er genoeg ruimte onder een bad (geen vrijstaand model maar inbouw bad) voor het leidingwerk aan te sluiten? of moet deze direct onder het afvoerpunt komen?

Wat is tevens de volgorde:
1 eerst wanden en vloer betegelen, bad plaatsen, aftimmeren en betegelen. Mocht er dan iets lekken aan het bad kan het niet op de betonvloer lopen.

2 bad plaatsen en aftimmeren en dan alles in een keer betegelen. Met wel het gevolg dat de tegels van de wanden en vloer om het bad heen pas gemaakt moeten worden.

Een hoop vragen, maar ik hoop dat jullie hier wat duidelijkheid in kunnen brengen :)
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Mbbakker

  • #2
  Ik kan mijn bericht niet meer bewerken, maar het gaat alleen om vraag 1,2 en 4 voor het topic vloeren.

  Ik heb de overige vragen opnieuw geplaatst in het badkamer topic, daar zijn ze meer op hun plek waarschijnlijk.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu