Vraag mbt extra isolatie aanbrengen onder geïsoleerd balkon

jjvd124

  • #1
Hallo allemaal,

Ik ben bezig met het opknappen van ons huis en onderdeel daarvan is dat alles goed geïsoleerd wordt. Bij het herstellen van het balkon is er deze vanaf de koude kantg ook geïsoleerd. Nu loop ik er tegenaan dat het balkon voor een groot deel boven het plafond van een slaapkamer zit, ongeveer 3/5e van de hele lengte waardoor ik nu niet weet of ik er goed aan doe om dit ook nog eens extra te isoleren vanuit de binnenkant.
Online en op het forum heb ik veel zitten zoeken maar ik kom toch tot de conclusie dat elke situatie net anders is waardoor ik geen goed antwoord op mijn vraag kan vinden. Ik wil het graag zo goed mogelijk isoleren maar natuurlijk niet als dat betekent dat de balken vervolgens wegrotten vanwege opgesloten vocht.

Zou iemand mij kunnen adviseren of het van binnenuit nog mogelijk is hier extra isolatie aan te brengen? Het balkon zit volledig boven het deel op de foto waar nog geen glaswol in zit. Op het balkon erboven is het de isolatie onder het bitumen aangebracht, helaas weet ik niet welk type hier voor gebruikt is. De ruimte tussen de rachels en het plafond/dak is ongeveer 25cm. Zou het bijvoorbeeld een oplossing zijn om de volledige 25cm ruimte op te vullen met glaswol, zodat er geen lucht tussen het plafond overblijft waar het vocht zich kan ophopen, en het plafond vervolgens dicht te maken met klimaatfolie?IMG_9728.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Klopt het dat er links en rechts onder de dakvloer door lucht kan stromen van andere gedeeltes van de woning.
jjvd124 schreef:
Zou het bijvoorbeeld een oplossing zijn om de volledige 25cm ruimte op te vullen met glaswol, zodat er geen lucht tussen het plafond overblijft waar het vocht zich kan ophopen, en het plafond vervolgens dicht te maken met klimaatfolie?
Dit bestaat niet. Wol is een dampopen materiaal er zal altijd lucht, een warmtestroom, door gaan.
 

jjvd124

  • #3
Bedankt voor je reactie. Ja dat klopt. Links gaat het een andere slaapkamer in, wat onder hetzelfde balkon zit, daar speelt deze situatie ook. Rechts gaat de opening richting de buren. Zover ik kan zien is dat helemaal hol (kan via een kier enkele meters diep zien).
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
De ruimte naar de buren zou je brandvrij en dampdicht moeten afsluiten. Je weet maar nooit.
Ik zie al nieuwe raggels voor het mooie zou je op de balklaag een damprem moeten aanbrengen.
Werkt een stuk eenvoudiger. De folie bij de muren naar beneden laten hangen en dan klemmen met de latten die langs de muren liggen.
Al naar de aansluiting van de gevel met de dakvloer gekeken.
 

jjvd124

  • #5
Ok, dus dan sluit ik de hele holte als het ware af met dampdichte folie. Betekent dit dat ik diezelfde ruimte dan ook op kan vullen met isolatiemateriaal?
 

mvanvlietdelpino

  • #6
@jjvd124 wat is uiteindelijk je oplossing geweest? Ik loop tegen hetzelfde probleem aan.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu