Vraag kimlaag bij hoge fundering

Joan106414

  • #1
Ik heb een vraag over de fundering en de kimlaag van de spouwmuur die ik erop ga plaatsen, ik hoop dat ik de juiste termen gebruikt heb. :icon-study:

Doordat ik vergeten ben de isolatie onderin de vorstrand mee te nemen bij het uitgraven is mijn fundering hoger komen liggen dan mijn bedoeling was. Het hoogteverschil tussen het gangpad en de sponning van het buitenblad is minimaal, maar ligt wel lager dan de tegels in het gangpad. De hoogte van de sponning heb ik daardoor lager gemaakt (+/-6 cm) om niet de betonvloer nog dikker te maken dan hij al is.
IMG_20200906_125014.jpg

De laatste rij tegels heb ik overigens zelf geplaatst dus kan ik na het metselen wat hoger leggen als er specie/folie zichtbaar is.

Nu is het voor mij de vraag hoe ik het beste de kimlaag kan maken mbt de waterkering. Vooral nu het hoogteverschil niet zo groot is geworden als mijn bedoeling was lijkt het mij belangrijk om het vocht buiten te houden.
- Starten met de kalkzandsteen lijmblokken (198h) in specie en daar een waterkerende laag op leggen (DPC/EPDM) welke doorloopt onder het buitenblad (?)
- Op dezelfde manier starten maar dan met lagere kalkzandsteen blokken formaat baksteen
- Starten met foamglas als kimlaag en daarop verder gaan met lijmblokken (of icm de genoemde folie)
- Eerst folie half onder de kimlaag leggen en door laten lopen onder het buitenblad

Het gebouw gaat overigens gebruikt worden als berging/schuur, spouwmuur ga ik vooral plaatsen om evt lawaaioverlast te beperken als ik aan het klussen ben en het hopelijk wat aangenamer te houden in de koudere dagen. :o
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu