Vorige bewoners draagmuur weggehaald?

Status
Niet open voor verdere reacties.
Goedenmiddag,

Sinds vorig jaar mei woon ik in ons huis. Nu heb ik een vraag over een muur. In de huiskamer loopt een gedeelte van de trap. Eronder heeft een grote kast gezeten maar de vorige bewoners hebben hiervan een kleine kast gemaakt en dus ook een stuk van de muur weggehaald. Je kunt op het plafond nog de rand zien waar de muur heeft gezeten. Nu vraag ik me af of dit eigenlijk geen draagmuur was. Ik vind het nogal raar dat het plafond tot aan de trap ophoudt en daar geen steun onder zit. De betonplaat steunt nergens op. Boven op dat gedeelte van het plafond staan boven zware kasten nml. Ik ben nu bang dat het nog eens instort. Misschien stom maar je weet maar nooit. Het was een dun muurtje van ongeveer 8 cm.
In die muur heeft ooit natuurlijjk ook een deur gezeten.
Als het een draagmuur was dan was het nu toch wel ingestort na een aantal jaren?

Kan iemand mij ook zeggen of de betonplaten los zitten of dat ze aanelkaar zitten. Ik bedoel bijvoorbeeld als je op het plafond kijkt heb je van die richels. Ik neem aan dat dat de zijkanten van de platen zijn en dat ze zo naast elkaar op de muren liggen. zitten die nog vast aan elkaar of niet?


Ik hoop dat iemand mij iets kan zeggen. Ik pieker me er suf over. Ik kan me voorstellen dat deze vraag nogal dom overkomt maar ik heb er ook totaal geen verstand van.

Groetjes, Lida
 
Maar deze betonplaat ligt tot het trapgat. Die loopt dus niet tot de muur. Daar is een gat uitgehaald. Hij steunt ook nergens op. Nou heeft iedereen een trap in een verdieping met 3 etages maar ik vind het zo raar dat dat gedeelte waar dat stuk uit is gehaald niet op een muur steunt. De muur zou ongeveer 10 cm dik zijn geweest denk ik met een deur erin.
Hebben huizen eigenlijk draagmuren in huis of hoeft dat niet altijd zo te zijn (de zijmuren niet meegerekend :D ). Als het niet goed was zou er toch allang iets gebeurd zijn?
 
Hallo.
Zo als ik het in die jaren,in de nieuwbouw heb meegemaakt, lagen de vloerplaten,bij het trapgat,altijd in een stalen balk. Is daar iets van te zien ,in het trapgat. Gr JohanL
 
Hallo.
Waarschijnlijk zijn het dan 6cm dikke platen , die tijdens de bouw gestut werden. En waar met veel wapening , beton op gestort werd. En dan ging na het uitharden van de beton,de stutten er onder vandaan,en is het een compacte vloer. Maar ga er maar van uit dat de 8cm dikke wand geen draag funktie heeft. Anders moet je er een deskundige naar laten kijken. JohanL
 
Dan ga ik daar maar van uit, dan slaap ik tenminste weer :wink: .
Het huis was dan vast inmiddels al ingestort als het niet goed was toch?

Dank je wel voor het antwoord.
Prettige kerstdagen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu