Voorzetwandje badkamer

Reilos

  • #1
Graag wil ik een (voorzet)wandje plaatsen, waartegen een badmeubel met waskommen komt te staan (op eigen poten). In het wandje komen de inbouwkranen en de afvoer. Het wordt 1,2 m hoog ongeveer gok ik, zodat er wat badkamerspullen bovenop gezet kunnen worden en een spiegel erboven geplaatst. Dit wandje wordt betegeld, de wand waartegen dit wandje geplaatst moet worden niet.

De wand waar tegenaan dit wandje moet komen is van groene gipsblokken, de vloer is beton met een cementdekvloer met vloerverwarming erin. Er komt uiteindelijk een PU gietvloer in.

Mijn vraag is hoe ik dit het beste kan aanpakken? Zelf zat ik aan Ytong of groene gibo (welke is beter hiervoor?) blokken te denken van 10cm dik (dat is ook de dikte die ik zou willen hebben voor dit wandje) en daarin het leidingwerk voor afvoer en kranen frezen. Er kan niet in de vloer geboord worden i.v.m. de vloerverwarming en ander leidingwerk, dus een U-profiel wat ik wel eens lees wordt lastig. Kan ik dit direct op de cementdekvloer lijmen? Hoe maak ik het "vast" aan de bestaande wand?

Of is het beter om gewoon met groene gipsplaten te werken. Dan zal ik wel iets vochtbestendigers dan vurenhout moeten gebruiken voor het frame gok ik.

Hoe zouden jullie dit aanpakken en waarom?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Het beste is inderdaad met Ytong blokken.
Die kun je rechtstreeks op de vloer lijmen, dus je hebt geen strip nodig.
Je kunt de blokken ook met lijm tegen de gibo blokken vast lijmen, en met een stuk of 4 lijmankers vastzetten.
 

Reilos

  • #3
Bedankt voor je reactie.

Zijn die lijmankers nodig als je op die manier alles aan elkaar, aan de vloer en tegen de achterwand vast lijmt? Welke lijm kan ik het beste gebruiken? Hoe bevestig je die lijmankers?

Bedankt alvast!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
De lijmankers, zijn als extra zekerheid, omdat de muuren nu gibo zijn waar je tegen aan lijmt.
De lijmankers, kun je met een paar spijkens vastzetten.

De gibo blokken sowieso even eerst voorstrijken, met een goed voorstrijk middel.

Voor de Ytong blokken te lijmen, gebruik je Ytong lijm voor.
 

Reilos

  • #5
Super! Wist niet dat de Ytong lijm ook geschikt was voor zowel het lijmen op de cementvloer als tegen de gibo wand.
Ik bedenk me wel dat ik aardig wat uit die Ytong blokken zal moeten halen om de dubbele afvoer op de enkele die nu uit de muur komt aan te sluiten en weg te werken en de waterleiding netjes weg te werken. Maar als ik blokken van 10cm dik gebruik moet dat uiteindelijk wel lukken.

Dank je!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu