Voorzetwand isoleren koude muren huis

Fabian73

  • #1
Hallo ik wil mijn koude muren van binnenuit dmv een geisoleerde voorzetwant isoleren.
De buitenmuren zijn gepleisterd en hebben ventilatieroosters onderin, dus neem aan dat het een geisoleerde spouwmuur is,
De binnenmuren zijn geschilderd met latex, maar zijn gewoon ijskoud.
Ik wil de binnenmuren isoleren dmv, eerst schaaflatten 12m/m tegen de muur, dan een vochtdoorlatende folie plaatsen.
dan profielen plaatsen en glaswol ertussen plaatsen, dan een dampremmende folie plaatsen en luchtdicht afplakken en afwerken met gipsplaten,..
Nu rest mijn vraag?
Omdat de binnenmuur is afgewerkt met een luchtdichte latex ( neem ik aan), er condens komt in de voorzetwand want de gecreeerde condens kan niet weg door de latex
en de dampremmende folie....dus dacht zelf dat ik in de gipsplaten ook ventilatieroosters moet plaatsen zodat het kan ventileren?
Zie ik dat goed?, Graag hoor ik het van iemand die er echt verstand van heeft,haha...ik ben vrij handig maar wil hier niet mijn handen in snijden dat ik straks schimmel vorming
krijgt tussen voorzetwand, dus graag de evt de stappen die ik juist moet volgen om een juist geventileerde voorzetwand kan plaatsen bij een wand in huis.
ik voeg een foto bij van de wand van binnen en buitenkant
Hoor graag van vakman

met vriendelijke groet

IMG-20210117-WA0013.jpg IMG-20210117-WA0014.jpg
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dat zijn geen ventilatieroosters, ik denk een SmartDry systeem. Dat haalt vocht uit de muur/ uit de spouw. Het zegt niks over eventuele isolatie.
Dat zou ik eerst verder uitzoeken. Wat er op de buitenmuur zit, lijkt er al even op te zitten, er is dan recent geen isolatie in de spouw gespoten. Dan zou je nog sporen van boorgaten kunnen zien.

Van binnenuit isoleren is lastig. Je gaat koudebruggen krijgen bij de binnenmuur, de schoorsteen en het plafond, met kans op vochtproblemen op die plekken.
Ideaal heb je een mooie lege spouw die je kan (laten) vullen.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Een mens kan niet goed voelen hoe koud een oppervlak is. Door de warmtegeleiding van het betreffende oppervlak kunnen wij dat niet goed bepalen. Een stenen, wollen of houten vloer zijn allemaal even koud en ze voelen allemaal verschillend aan.
 

Fabian73

  • #4
Het is een oude discotheek geweest uit de jaren 60, dus weet niet of ze toen al isolatie in de spouwmuur hebben gedaan toen vroeger , of dat er uberhaupt een spouwmuur is of alleen dubbelsteens ?,
Na mijn info is er ook geen isolatie tussen gespoten, maar ga wel ff een gat boren in buitenmuur om zeker te weten, maar over koudebruggen ik wou het helemaal tot aan plafond dicht maken, of bedoel je dat de plafond ook geisoleerd moet worden?
word vervolgd
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu