Voorzet wand maken

Pjwl

 • #1
Hoi,

Ik ben een oude slaap kamer aan het ombouwen na een nieuwe badkamer, na alle jullie hulp hier op dit forum over me afvoer, heb ik dit goed kunnen afronden.

Echter zit ik nu met een probleem.. 1 muur in de badkamer zitten alle leidingen en tevens de afvoer voor me wc.. deze afvoer wil ik graag achter een voorzet wand laten vallen zodat deze niet meer zichtbaar.. aan deze wand komt ook een hang wc, ik neem de UP320 duofix, deze kan ik op de muur en grond bevestigen.

De wand die wij willen hebben is niet overal van plafond na grond, dit om meer ruimtelijk effect te hebben:
voorzetwand.png

Dit is ongeveer het idee, de frame voor deze wand wil ik maken met metal studs en dan bekleden met geïmpregneerde gipslaten en daarop komen wandtegels gelijmd, ook de muur aan op de inkepingen.

Nu vroeg ik mij af of dit wel met metal studs te maken is, de metal studs kunnen niet tegen de muur aan worden bevestigd, vanwege dat de afvoer en leidingen, of kan ik toch beter een houten frame maken?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Je verhaal is wat lastig te lezen. Het verschil tussen na en naar en me en mijn is je bekend? :wink:

  Komen er ook nog zaken aan die wand te hangen? Je kan het ook van gasbeton of gipsblokken maken. Die vorm lijkt me voor metal stut op zich geen probleem, al is het met hout wel makkelijker steviger te krijgen.
   

  Pjwl

  • #3
  Nee er komt niets aan de wand te hangen.. bedankt voor de input
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu