Volgorde vloerverwarming en egaliseren

LD1

  • #1
Over twee weken komt een bedrijf vloerverwarming infrezen en de gleuven dicht smeren. Dit in een zandcement dekvloer.

De vloer is in het midden van de kamer licht ingezakt (5mm) en gezien het type laminaat, geschikt voor vloerverwarming, en de legrichting wil ik de vloer helemaal egaal hebben. Ik ga hem dan ook egaliseren met egalisatiemortel (1-10mm) van Sakrete.

Nu is mijn vraag welke volgorde ik het beste aan kan houden:

1.) Het bedrijf de vloerverwarming laten leggen en de gleuven dicht laten smeren, en vervolgens zelf de vloer egaliseren.

Of:

2.) Zelf de vloer egaliseren, dan de vloerverwarming laten leggen en de gleuven dicht laten smeren, en hopen dat het vlak en genoeg is om het laminaat te kunnen leggen.

Ik ben ook een beetje bang dat in situatie 2 de vloerverwarming te dicht onder het laminaat komt te liggen. Of is dit iets achterhaalds met het huidige laminaat?
En in situatie 1 vrees ik dat de enkele millimeters egalisatiemortel gaan breken door de werking van de vloerverwarming...

Om het antwoord "bel het bedrijf" voor te zijn, ze zijn gesloten in verband met de bouwvak, en hun concullega's zijn niet echt bereid advies te geven over een vloer die zij niet gaan leggen.

Bij voorbaat dank!
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #2
LD1 schreef:
Om het antwoord "bel het bedrijf" voor te zijn, ze zijn gesloten in verband met de bouwvak, en hun concullega's zijn niet echt bereid advies te geven over een vloer die zij niet gaan leggen.
Eigenlijk hebben zij groot gelijk!
Wanneer men bij ons geen vloerverwarming laat aanbrengen, zou ik ook zo reageren.

Je laat ook nog eens de gleuven dichten: iets wat doorgaans veel te duur wordt aangeboden. Bij nadien leggen van laminaat kan je zoiets makkelijk zelf voor een fractie van de prijs, die men vaak berekent voor dat soort "werk".

Maar goed: de gesteldheid van de vloer waarin gefreesd zal moeten worden is bepalend voor het eindresultaat.
Dus zit er enig hoogteverschil in die vloer, dan zou ik dat eerst oplossen + daarna de vloerverwarming laten aanbrengen, zodat de buizen op gelijke afstand van de oppervlakte liggen.
Of het laminaat wat je hebt gekozen geschikt is om direct over de vloerverwarming gelegd te worden, is afhankelijk van het type laminaat. Je hebt talloze soorten, dus een eenduidig antwoord is op die vraag niet te geven.
Ik zou je adviseren, daarover advies te vragen aan de leverancier/producent van betreffend laminaat.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu