Huis verbouwen: welke volgorde ivm vloerverwarming?

marcelnl1

  • #1
Hey people!

Wij hebben een ander huis gekocht, daar krijgen we de 8e januari de sleutel van. Dan gaan we een heleboel (laten) doen, aan de binnenkant. Eigenlijk zo'n beetje alles vervangen binnen, het gaat straks aanvoelen alsof je in een nieuw huis loopt. We gaan dus niks zelf doen, en laten alles door professionals uitvoeren, maar ik vindt het fijn om mezelf wel te verdiepen in dingen zodat ik in ieder geval een beetje weet waar het allemaal over gaat straks! :) En daarom vraag ik me op dit moment het volgende af (excuus alvast, w.s. hele domme vragen ;))

1. We gaan (in ieder geval) de CV vervangen, de vloeren verwijderen en vervangen (PVC vloer), vloerverwarming in de woonkamer en keuken, overal radiatoren vervangen met nieuwe radiatoren. Welke volgorde moeten we straks gaan hanteren hierin? Ik zou zelf zeggen: eerst huis helemaal strippen binnen, dan de CV vervangen, dan de vloerverwarming aan laten leggen, dan de radiatoren, dan de PVC vloer laten leggen. Klinkt dat logisch?

2. De CV (zit op zolder) wordt door bedrijf 1 vervangen, de vloerverwarming (woonkamer, beneden) door bedrijf 2. Moeten die samen hierover een en ander afstemmen, of sluit bedrijf 2 de vloerverwarming aan op de CV?

3. Sluiten bedrijven die vloerverwarmingen aansluiten ook radiatoren aan (want dan zoek ik een bedrijf die dat allebei doet ;))

4. Zijn er ook bedrijven die ALLES doen (CV, vloerverwarming, radiatoren).

5. Ik neem daarnaast aan dat als de vloerverwarming gelegd is, dat wij bedrijf 3 daarna gewoon de PVC vloer eroverheen kunnen laten leggen, toch?

Dank!

Marcel
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Probeer de verantwoordelijkheid zoveel mogelijk bij één partij te leggen en laat hen uitzoeken in welke volgorde de werkzaamheden gedaan moeten worden en door wie. Als er dan iets niet goed is heb je één aanspreekpunt. Anders krijg je discussies van "onze vloerverwarming" doet het niet want "hun CV ketel" is niet goed etc.

Om efficient te kunnen stoken is het na de installatie ook belangrijk dat dit waterzijdig ingeregeld wordt waarbij de optimale hoeveelheid water naar alle verbruikers wordt verdeeld. Ook dat kan alleen door een partij gedaan worden die alles, dat wil zeggen CV ketel, radiatoren en vloerverwarming begrijpt en goed onderling weet af te regelen.
 

Kluskoppel

  • #3
Waarom eigenlijk nog een CV-ketel plaatsen en geen warmtepomp? Als je de overige radiatoren ook vervangt door vloerverwarming moet dat wel kunnen qua aanvoertemperatuur lijkt mij. Lading zonnepanelen op het dak om het verbruik van de warmtepomp mee te compenseren. Warmtepompboiler voor je warmwater, inductieplaat in de keuken en de gasaansluiting kan opgezegd.

P.S. Ook mooi moment om naar je ventilatie te kijken, wellicht een WTW-systeem aanleggen als dat nog niet aanwezig is.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #4
warmtepomp moet je huis wel geschikt voor zijn, ik heb geen idee hoe oud dit huis is, en hoe het opgebouwd is, ik ben het met je eens dat dit een mooie kans is om het goed te doen, maar als je alles nog moet gaan aanpassen ben je wel een vermogen kwijt.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Inderdaad laat alles met de verwarming door 1 bedrijf doen, anders ben je straks een hoop geld kwijt en werkt het misschien niet goed.
En wat voor vloerverwarming komt er in, wordt die in gefreesd of wordt die traditioneel gelegd.
Komt er nog isolatie onder de vloerverwarming, of ga je voor de Chinezen stoken.
Laat je ook geen vloerverwarming als zogenaamd bijverwarming aansmering, want dan liggen de slangen te ver uit elkaar.
En ga niet allerlei goedkoopste dingen oplossingen zoeken, daar heb je straks spijt van.
Zorg dat je een goed en vertrouwd bedrijf neemt dat de werkzaamheden uit voert, en neem niet allerlei klusbedrijfjes of buitenlandse werknemers.
Dan is het straks een afschuif systeem als je problemen hebt.

Dan ben je een hoop geld kwijt, heb je een huis dat niet naar je zin is en veel gebreken heeft en heb je misschien wel een echtscheiding.

En achja een warmte pomp is mooi bij een nieuwbouw woning die extra geisoleerd is, en waar het dak vol met zonnepanelen ligt, en het ventilatie systeem goed geregeld is.
En dat is in een oudere bestaande woning bijna niet te doen.
Anders zijn het grote stroomvreters.
 

marcelnl1

  • #6
Kluskoppel schreef:
Waarom eigenlijk nog een CV-ketel plaatsen en geen warmtepomp?
Warmtepomp: natuurlijk in de basis zeker interessant maar de kosten hiervan zijn gewoon te hoog. Daarnaast, de verwachting is dat deze systemen over een aantal jaren nog maar de helft kosten en een veel hoger rendement hebben dan nu, dus ook een reden voor mij om het nu nog niet te doen.

WTW: die zit er in en gaan we ook vervangen, huis is van 2001, alles wat er in zit is ook nog echt van 2001.. :)
 
Laatst bewerkt door een moderator:

marcelnl1

  • #7
Krunnie schreef:
Probeer de verantwoordelijkheid zoveel mogelijk bij één partij te leggen en laat hen uitzoeken in welke volgorde de werkzaamheden gedaan moeten worden en door wie. Als er dan iets niet goed is heb je één aanspreekpunt. Anders krijg je discussies van "onze vloerverwarming" doet het niet want "hun CV ketel" is niet goed etc.
Deze reactie lees ik hier meermaals terug, en dat is dan ook de strategie die ik ga volgen. Thanks!
 
  • Like
Waarderingen: Krunnie

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu