Volgorde verbouwing: eerst dak of eerst vloer

Bouwbobo

 • #1
We staan voor een grote verbouwing waarbij zowel dak, vloer en muren aangepakt worden. We delen de verbouwing in een aantal fases (budget issue) waarbij we in principe het dak helemaal willen aanpakken, en ongeveer de helft van de begane grond aanpakken om een nieuwe woonkamer+keuken te realiseren. Tijdens het realiseren van de eerste fase blijven we in het andere deel wonen. Dat deel is goed af te sluiten van het deel dat we in fase 1 verbouwen.

Het dak is half rietgedekt en volledig onbeschoten. We willen het in elk geval aan de binnenkant isoleren, riet deels of geheel vervangen, en evt. ook stukje buitenkant isoleren (indien het rendabel is om het riet helemaal te vervangen).
De buitenmuren zijn steens, circa 20 cm dik. Dit willen we aan de binnenkant met circa 20cm isolatie afwerken. Een vrij groot deel van één van de buitenmuren wordt vervangen door een glazen schuifpui.
De huidige vloer gaat er helemaal uit en wordt vervangen door een nieuwe betonvloer op zand. Leidingwerk (elektra, water, afvoeren) wordt opnieuw gelegd.

Nu de vraag: waarmee kunnen we het beste beginnen. Eerst het dak, of eerst de vloer? Voor rommel ben ik niet zo heel bang.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Klinkt flink ingrijpend. Goed dat je al een eindbeeld voor ogen hebt.

  Wat ik geleerd heb van de verbouwing van mijn huis is dat het beste is als eerste alles te slopen wat weg moet. Dat wil ik nooit meer gaan opknippen. Er komen namelijk altijd verborgen zaken tevoorschijn. En je wil dubbele werkzaamheden vermijden. Vervolgens de buitenkant aanpakken, en de verdere afbouw kamer voor kamer.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu