Volgorde plaatsen keuken, koof/ombouw en stucwerk

Twan1234

  • #1
Hallo! Wij hebben een nieuwbouw huis gekocht. Tevens al een keuken gekocht. Deze keuken willen we tzt voorzien van een ombouw/koof, voorzien van stucwerk. Maar we twijfelen nog over de volgorde van het werk en horen ook verschillende adviezen hierover. Maar wat is nu wijsheid?
1. Eerst het huis laten stucen, plaatsen ombouw/koof (die vervolgens weer gestuct moet worden) en daarnade keuken daarin plaatsen
2. Eerst keuken plaatsen, ombouw/koof er omheen en dan alles laten stucen
3.Ombouw/koof plaatsen, alles laten stucen en vervolgens de keuken in de ombouw plaatsen
4. Andere volgorde?

Het nadeel met eerst de ombouw/koof plaatsen en vervolgens daar de keuken, lijkt me dat het wellicht niet allemaal mooi past. Maar ik kan me vergissen.

Graag advies en alvast hartelijk dank!
 

KareldeKlusser

  • #2
Beste Twan,

Ik zou voor optie 3 gaan ombouw maken en dan alles laten stucen en daarna de keuken plaatsen. Als je de koof goed waterpas en recht maakt dan kan je deze netjes maken dat de keuken er precies in past. Maar dan is het misschien eerst handig om de keuken in elkaar te zetten en exact op te meten en met die afmetingen de koof te maken.
En gaat het hier allen om een kastenwand of ook om een aanrecht. Want als het een aanrecht is is het wel moeilijker om een koof er naderhand te maken want dan moet je op het aanrecht gaan staan.
En heb je ook al nagedacht hoe je de kastenwand/aanrecgt wil plaatsen, gelijk met de voorkant van de koof een stuk terug of een stuk naar voren. Want je moet wel de deuren open kunnen doen zonder de koof te beschadigen

Mvg
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #3
Er is ook gewoon hout materiaal beschikbaar waar rechtstreeks muurverf op kan,, dan hoeft er niet gestuct te worden. Dit wordt ook vaak gebruikt bij koofjes voor spotjes en plafondunit afzuigkappen.

Misschien heb je er iets aan :)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu