Voldoende lagen...toch vlekken :(

Status
Niet open voor verdere reacties.
Ik heb even gezocht, maar ik heb niet het idee, dat het onderwerp dat ik zoek er al bij staat.

We willen een achterwand voor de keuken van MDF maken. MDF samen met vocht en vettigheid wil niet al te goed...dus goed lakken maar!
2 lagen grondverf zitten er nu op.
Daaroverheen 3 lagen lak (zilverkleurig) (Telkens geschuurd tussendoor)

Nu sta ik eigenlijk op het punt er blanke lak op te doen, maar ik zie nog steeds wat vlekken.

We brengen de lak aan met een roller. Waar zouden deze vlekken vandaan kunnen komen? En belangrijker: hoe kom ik er vanaf? Ik ben bang, dat het weer gebeurt als ik er nog een laklaag overheen doe. Het is acrylverf.

Verder vroeg ik me af of 1 laag blanke lak voldoende gaat zijn. Of moeten daar ook 2 lagen op? (Schuren tussendoor lijkt me niet de bedoeling, want dan ga je "schrammen" zien)
 
Je neemt ook wel een van de moeilijkste kleuren.
Heb je miscchien te lang doorgerold met de roller?
Dus op een plek die al aan het drogen was nog even met de roller erover?
Je zou het geheel nog een keer kunnen polijsten met 600 schuurpapier.
En dan een nieuwe laag erover. Niet te lang door blijven rollen.
 
Okie...ga ik dat eens proberen!

Ik denk dat het dan inderdaad te lang rollen is geweest. Ik ben alleen bang, dat als ik niet lang genoeg rol ik weer banen krijg...

De kleur is een ideetje van mijn vriendin ;)
 
Zoals al geschreven: niet de makkelijkste kleur dat zilver ( dat eigenlijk alleen streep- en aanzetloos te verwerken is met de spuit).

Dat MDF, een zeer populair materiaal, is er ook in watervaste uitvoering. Niet dat je de brandslang erop kan zetten, maar de samenstelling is wel spatwaterbestendig.

Gebruik een voldoende brede rol: 15 cm.

Een isolerende grondverf is voor MDF beter geschikt dan een reguliere.
 
Ik weet niet precies wat voor grondverf we gebruikt hebben; het was speciaal voor MDF in ieder geval.

Zojuist heb ik nog een laag verf aangebracht. Wellicht heeft het met de temperatuur te maken; op de bus stond geen verwerkingstemperatuur. Ik ben de boel namelijk in de garage aan het schilderen. Daar hangt een verwarming, dus vriezen doet het er niet. Maar het is er ook niet bepaald 20 graden.

Ik zag ook al, dat de verf bij het aanbrengen wat stroperig aandoet. Om een egale laag te maken zou ik het bijzonder dik aan moeten brengen en dat lijkt me ook niet bepaald de bedoeling.
 
Indien u een watergedragen verf gebruikt kan de lage temperatuur zeer nadelig zijn. De "bolletjes" vloeien dan niet mooi ineen.

20oC is wel de ideale temperatuur. Verdun een watergedragenverf overigens niet, dit gaat tenkoste van de dekking.

Breng voorwerp en verf eerst op kamertemp. en probeer het dan nog eens.

Dit geldt ook voor oplosmiddelhoudende verf. Een te lage temperatuur geeft een te hoge viscositeit. Doordat de droging traag verloopt is uw werk ook meer bevattelijk voor stof en de doorharding lat te wensen over.
 
Ook in een ruimte die nagenoeg op kamertemperatuur was (na alle spullen er zeker 24 uur te hebben laten acclimatiseren) bleven we banen en vlekken zien.

We hebben er nu voor gekozen om de zoveelste laag met een spons juist nog wat minder egaal te maken. Dit aangezien er toch nog blanke lak ter bescherming overheen gaat. Hopen dat dat allemaal werkt.

Bedankt in ieder geval voor de tips.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan