Vogelpoep op kunststof gevelbekleding

Sinem

 • #1
Mijn huis heeft kunststof gevelbekleding en kozijnen. Nu zit er sinds een paar dagen flink wat vogelpoep op. Op de meeste plaatsen heb ik het wel weg kunnen halen, maar andere plekken zijn wat moeilijker bereikbaar. Ik maak sowieso alles 2x per jaar schoon. Op de site van de fabrikant staat:

Is vogelpoep schadelijk voor <merknaam>?
Ja, in vogelpoep zitten bijtende stoffen die de toplaag van <merknaam> kunnen aantasten. Het advies is om vogelpoep direct te verwijderen met een sopje van zachte zeep.


Nu is mijn vraag: 2x per jaar schoonmaken is toch wel voldoende? Vogelpoep zal toch niet zo snel inbranden op kunststof als op autolak? Anders moet ik bijna wekelijks mijn huis inspecteren op vogelpoep als het echt zo erg is.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Verf is ook kunststof, als de vogelpoep in de autolak brandt kan dat ook bij gevelbekleding.
  Ik behandel kunststof buiten net als de lak van de auto, met een superfijn polijstmiddel de vlekken behandelen en dan goede autowas erop.
  Niet te lang polijsten om glanzende plekken te voorkomen.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #3
  Vogelpoep zsm verwijderen. En schoonmaken met een sopje met een mild reinigingsmiddel. Autowas op kunststof kozijnen is niet nodig.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Ik heb het alleen over de aangevreten plekken, autowas dient als beschermlaag.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #5
  Autowas smeer je op autolak, niet op kunststof gevelbekleding... De 1e generatie PVC bevatte nog veel ftalaten, waardoor het kunststof poreus en bros werd door UV. Echter de huidige soorten kunststof zijn UV bestendig, en hoef je niet meer in te smeren. Sterker nog: Je hebt kans dat beide stoffen elkaar niet verdragen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu