Onderhoud Kunststof Kozijn

Christiaan25

 • #1
Omdat er op internet veel verschillende adviezen worden gegeven nog maar eens de vraag. Hoe onderhoud je nu het beste kunststof kozijnen? Het gaat me vooral om de vraag: Wel of geen (auto)was erop?

De een zegt wel doen, het beschermt goed en voorkomt verwering. De ander zegt niet doen / niet nodig, het kan zelfs verkleuring (vergeling) en aantrekken van vuil verergeren.

In de onderhoudsvoorschriften in de folder bij mijn kozijnen staat: alleen schoonmaken met gewoon afwasmiddel (vaatwasmiddel) is voldoende. Persoonlijk lijkt me dat (auto)was op den duur ook in de houtnerfstructuur kan ophopen en daar uiteindelijk juist vervuiling kan veroorzaken.

Wat is waar? Ervaringsdeskundigen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Waldy

  Specialist Zonwering
  • #2
  Gewoon afwasmiddel gebruiken, werkt prima.
  Zeker bij generfde profielen.
   

  Kacheltje

  • #3
  1x per jaar een kunststof wax gebruiken beschermd de kozijnen tegen vuil, uv en veroudering van het kunststof.

  De kozijnen zijn dan ook makkellijker te reinigen met de geadviseerde reinigingsmiddelen.
  Gebruik geen aggresieve reinigingsmiddelen die bv. chloor bevatten of schuurmiddel. gebruik ook geen schuursponsjes.

  Als je enkel afwasmiddel gebruikt of een kunststofreiniger is het wel van belang om dit na te spoelen. Reinigingsmiddelen die opdrogen laten een laagje achter en na jaren vervuilt dit ook de nerven. Bovendien is elk reinigingsmiddel enigszins agressief.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
  Let wel op welk afwasmiddel je gebruikt.
  Je schrijft zelf (vaatwasmiddel) Maar dat is vaak zeer agressief spul, en niet hetzelfde als afwasmiddel voor de hand afwas.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu