Voegspecie korrelig

Rob25

  • #1
Ik ga de voegen van de wanttegels van het douche gedeelte verwijderen en opnieuw voegen. Het probleem was om dezelfde kleur van de originele te krijgen want die nu te koop zijn is veranderd en ik kon de juiste kleur niet meer krijgen.
Ik heb nog wel een halve pak van de juiste kleur en ik dacht helemaal goed dichtgeplakt maar er is toch wat vocht in gekomen blijkbaar want er zitten korreltjes in.
Ik heb dit wel eens gehad met een partij zakken cement en die heb ik gebruikt voor een betonvloer en de vloer was gewoon kei en keihard.
Mijn vraag is nu kan ik dit voegsel nog gebruiken of moet dit weg?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Dit kun je weggooien.
 

Rob25

  • #3
Dus ook als ik het zeef? Alleen boven in de doos zitten kleine klontjes.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ook al zijn het 'maar' gedeeltelijk klontjes, je kunt erop rekenen dat de chemische samenstelling is aangetast door het bewaren en door het vocht. Het uithardingsproces heeft gedeeltelijk al plaatsgevonden. Er zal nooit meer een goede, waterbestendige voeg kunnen ontstaan als je dit materiaal nog gebruikt.

Een hoop werk met als resultaat teleurstelling of erger: vocht achter de tegels en daardoor tegels die los gaan zitten of zelfs lekkages.

Neem het pak mee naar een goede bouwmaterialenzaak en vraag daar of ze een soortgelijk voegmiddel hebben. Die hebben meestal meer keuze aan voegmaterialen dan de 'bouwmarkt'. :wink:
 

Rob25

  • #5
Ik ga wel een nieuwe doos zoeken.
Bedankt.
 

Rob25

  • #6
Het is volbracht, voegen eruit geslepen met een dremel en opnieuw gevoegd.
Maar nu het volgende.
Uiteraard is het douchegedeelte mooi geworden.
De voegen van de badkamer zelf zijn nog goed, is helemaal niets mis mee dus die ga ik er ook niet uitslijpen, maar zijn iets donkerder.
Is het mogelijk, misschien een domme vraag hoor, om een dun papje te maken van de voegspecie en daar de andere wanden ook mee in te wassen zodat daar een frisser kleurtje op zit?
Ik heb nu Ardex G6 Flex gebruikt.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
Nee dat gaat niet.
Voeg heeft voldoende diepte nodig om te blijven zitten.
Dat dunne laagje hecht niet op de oude voeg.
 

Rob25

  • #8
Jammer, bedankt.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #9
Er is ook verf voor voegen. Maar ik heb zo'n idee dat eruit krabben een stuk mooier is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu