Vochtige muren injecteren en "plastic folie" plaat

152jurgen

 • #1
Hallo,

Ik ben een oud huis aan het restaureren, maar nu heb ik beneden last van vochtige muren, duidelijk opstijgend vocht. Een deel heb ik ondergekapt en roofing geplaatst. De rest wilde ik injecteren. Dit bleek toch niet altijd zo eenvoudig te zijn en ook nogal tijdrovend. Om een idee van het probleem te krijgen liet ik iemand van een firma komen voor advies. Hij zei me van te (laten) injecteren.

Maar ik had blijkbaar ook veel nitraten en zouten in de muren (het is trouwens echt een oud huis) en zei me de muren ook te bedekken met een soort plastic folie. Bijkomend voordeel zou zijn dat ik direct weer de muren zou kunnen bezetten.

Om welk soort folie gaat het hier en lijkt dit jullie inderdaad de goede oplossing.
Kan iemand hier wat info over geven?

Vragen, opmerkingen en natuurlijk antwoorden...? Laat maar iets weten.

Jurgen
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Is het niet makkelijker het bij dat bedrijf te vragen?
  Die heeft het betreffende advies gegeven, en weet dus exact wat er bedoeld wordt. Temeer daar zij de situatie ter plekke gezien hebben en weten wat er aan de hand is.

  Injecteren lijkt me ook niet echt een dhz klus, dus misschien kun je met het bedrijf dat dat werk gaat doen overleggen wat de beste werkmethode is en kunnen zij de betreffende folie leveren.

  Overigens dacht ik niet dat een dergelijke methode in Nederland erg gebruikelijk is. Je sluit de muren nogal sterk af. Maar wij hebben hier spouwmuren, en dat kan bij jou in België (blijkt uit je vorige vraag) anders zijn. Misschien handig als je beschrijft hoe de muur is opgebouwd (massief, spouw, dikte etc.).

  Dan kan er hier misschien een beter idee gevormd worden over de zin van dergelijke folie.
   

  Martin974

  • #3
  Hoi,

  Ik heb zelf ook enkele jaren bij een vochtweringsbedrijf gewerkt, injecteren zou ik laten doen. Doordat het stucwerk op de wanden te lang verzadigd is geweest krijg je de zouten. Ik zou zeker geen plastic wanden neerzetten, het omgevingsvocht moet nl ook weg kunnen. Je hebt naar mijn mening de volgende 2 opties.
  1. Niets doen, dit kan als het stucwerk nog hard genoeg is en nog stevig op de muur zit, na het injecteren zal de muur wel weer droog worden.
  2. Stucwerk eraf en opnieuw stucen, is de beste oplossing maar wel het meeste werk, als het stucwerk eraf is moet je ook eens kijken of je behalve last van optrekkend vocht ook last hebt van doorslaand vocht, dit is eigenlijk alleen nodig bij de buitenmuren en niet bij tussenmuren.
   

  152jurgen

  • #4
  Blijkbaar zouden de zouten en nitraten die nu in de pleisterlaag zijn gedrongen het vocht uit de lucht blijven opnemen. Daarom zou enkel injecteren het probleem niet volledig oplossen.

  De plastic wanden zijn niet gewoon een laag plastic, hierdoor zou inderdaad het vocht niet weg kunnen. Deze folie heeft een soort van noppen en is speciaal voor dit doel gemaakt. Er blijven een soort van richeltjes tussen de muur en de folie vrij, waardoor het vocht nog steeds weg kan.

  Een deel van de pleisterlaag zou ik inderdaad willen weer verwijderen van de muur. Maar als ik dan weer gewoon ga stucen zouden de zouten zich weer in de stuc laag gaan vestigen en dus weer vocht gaan opnemen.
   

  152jurgen

  • #5
  Vandaag een andere firma op bezoek gehad voor het injecteren van mijn muren. Deze leek mij te zeggen dat ik mijn binnenmuren in eerste instantie niet moet injecteren. En dat die zouten in mijn muren ook niet echt zo een probleem vormen.

  Hij zou minder muren injecteren, mmar toch vraagt hij zowat het driedubbelee van de vorige firma. Beiden bieden echter 30 jaar garantie. Weet iemand of dit verschil gerechtvaardigd is? En waarom?

  Jurgen
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu