Vochtige gang.

Oudheusden

  • #1
Hallo,
Ik woon nu 2 jaar in mijn huis het is mij opgevallen dat rond deze tijd tot aan het voorjaar mijn gang vochtig is. Het muurtje van de gang is de buitenmuur deze muur heeft een spou, aan de buitenkant is mij opgevallen dat er 3 beluchtingsgaatjes zijn aangebracht het muurtje is maar 2 meter lang, is dit niet een beetje veel????.
De kruipruimte is geïsoleerd met schelpen en kurk droog toch vind ik, alleen ter hoogte van de gang, waterdruppels onderaan de houtenvloer (in de kruipruimte dus). Ook is de voordeur in deze periode in de ochtend erg nat. De gang is moeilijk warm te stoken dit ivm dat de warme lucht die meteen via het trapgat naar boven verdwijnt. Nu wil ik de gehele houten vloer vanuit de kruipruimte isoleren ivm dat de houtenvloer koud aan voelt in de winter dmv bv steenwol, is dat wel zo wijs aangezien er vochtdruppels onderaan de vloer zit???
Kan het zo zijn dat de 3 beluchtingsgaten te veel is, en dat er dan te veel koudere lucht binnenkomt waardoor er extra condens ontstaat???
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Hoe oud is de woning. Het muurtje is 2 m lang hoe hoog is het muurtje.
Druppels aan het hout en de voordeur wijst richting een te hoge luchtvochtigheid en voor de kruipruimte te weinig ventilatie.

De onderzijde van de vloer kan je isoleren omdat het aan de koude kant van de constructie wordt aangebracht.
 

Oudheusden

  • #3
Hoi, bedankt voor de reactie.
De woning is van 68, de gang zelf is 2,60m hoog de buitenmuur loopt door tot ongeveer 2,80m denk ik tot aan de houten gevel platen. De muur in de gang voelt het koudst bij de voordeur in de gang. Ik zal de kruipruimte eens goed bekijken wat betreft de ventilatie waar de hoge luchtvochtigheid dan vandaan komt geen idee
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
In elke woning maken we zelf de luchtvochtig hoger met ademen, huisdieren, koken, douchen en nog een aantal. Dat kan je met ventileren tussen de 40 en 60% ziet te krijgen.
Google maar op je woning goed ventileren. En meten is weten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu