Vocht in keukenblad door vaatwasser?

Oosterbosch

 • #1
Afgelopen dec hebben wij onze nieuwe keuken geïnstalleerd. L-opstelling met 2 hoge kasten op de korte kant. In deze hoge kasten zitten rechts de koelvriescombinatie en links vaatwasser, oven en magnetron. Naast de vaatwasser begint het keukenblad.
Onze vaatwasser (whirlpool wric3c26pf) gaat uit zichzelf open en geeft behoorlijk wat dampen. Sinds 2 weken is het keukenblad recht naast de vaatwasser wat op gaan zwellen en staat nu uit elkaar. Verkoper geeft aan dat dit een gebruikersschade betreft en valt dus zodoende volgens hen niet onder garantie.
lijkt me vrij sterk dat dit door gebruik is, daar zij niks met het blad hebben gedaan. Zijn er mensen die dit probleem herkennen en wat hebben jullie gedaan?
image.jpg
 
 • Like
Waarderingen: Funda
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kluskoppel

  • #2
  Ik heb om dit te voorkomen deze instelling vanaf dag één uitgezet. Dat maakt de schade bij jou niet ongedaan, maar ik zou wel kijken of het bij jouw vaatwasser ook uitgezet kan worden, om erger te voorkomen.

  Als het goed is zou er aan de onderkant van het blad ter hoogte van de vaatwasser ook een soort aluminiumtape moeten zitten zodat het vocht uit de vaatwasser niet neerslaat op de onderkant van het blad. Bij het Zweedse blauw/gele warenhuis waar mijn keuken vandaan komt verkopen ze dit speciaal voor dit doeleinde.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Welke idioot verzint de optie dat de deur van een vaatwasser automatisch op een kier wordt gezet. Ik lees het toch goed he.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  het lijkt net als of deze zijkant is in gekort na 2 cm
  ScreenHunter 1623.jpg


  Inde handleiding staat dat je de deur zelf moet open maken dus kan je nu ook zeggen zit een storing in.


  ScreenHunter 1624.jpg
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #5
  Wgb schreef:
  Welke idioot verzint de optie dat de deur van een vaatwasser automatisch op een kier wordt gezet. Ik lees het toch goed he.
  Vrij normaal tegenwoordig, je moet wel zeker weten dat je keuken hier tegen kan.
  In principe gaat de deur op een kier nadat de ergste damp al weg.
  Of dit toestel dit ook heeft is mij nog onduidelijk kan hier nog niets over vinden.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  En de schade pinuts als je aanrechtblad daar niet geschikt voor is.
  Hoeveel mensen herkennen de gevolgen van deze belachelijke optie.
  Bij het verhaal Einde wasprogramma wordt ook niet gewaarschuwd.
   

  S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #7
  Installateur moet weten of aanrechtblad hier geschikt voor is anders moet zo'n toestel niet geïnstalleerd worden of optie uitgezet worden.
  Maar geen enkel info bij dit toestel over automatisch opengaande deur , dus ik vermoed een inbouw of een gebruikersfout.
  Als toestel bv te ver naar achter is ingebouwd komt opdekpaneel tegen inbouwkast en kan de deur openspringen als toestel warm is door de druk.
  Een schroef die te ver uitsteekt , alles is mogelijk.
   

  DSR9500

  • #8
  Aan onderzijde van het aanrechtsblad had een alu-beschermfiloe geplakt moeten worden.
  Ook een 1 cm randje aan voorzijde. dus in het zicht.

  zou het daarom niet gedaan zijn ?
   

  Funda

  • #9
  Ik heb presies dezelfde probleem bij mij hebben ze ook geen aluminium tape geplaats onder mijn keukenblad waar de vaatwasser zit en in mijn keukenblad zit ook vocht. Waar ik de keuken heb gekocht wil niks doen omdat het niet in de garantie zit terwijl het hun fout is montage fout.

  20220824_095813.jpg 20220824_095743.jpg 20220824_095813.jpg 20220824_095743.jpg
   

  Sander 1972

  • #10
  Dat is het nadeel van een spaanplaat blad, en zeker op een dilatatie kan het gewoon uit zetten.

  Het is gewoon niet goed af te sluiten, en water kruipt waar het niet gaan kan
   

  Funda

  • #11
  Keuken bedrijf geeft aan dat het niet onder hun valt vocht schade met garantie ik heb de keuken nog 2 jaar en er zit 5 jaar garantie op wat kan ik het beste doen dan?
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #12
  Juridisch advies inwinnen. Hier op het klusforum kunnen we je niet helpen. Tenzij je zelf een nieuw keukenblad gaat plaatsen...
   

  Sleutelmeneer

  • #13
  Funda jij gaat het niet redden ben ik bang tegen de keukenboer. Naadjes in een blad zoals jij hebt kunnen helemaal niet tegen water, er zit namelijk een zaagsnede in die vaak niet gekant wordt of andere maatregelen tegen genomen worden zodat het bestand is tegen vocht. Water kan er van de bovenkant gewoon in komen en dus zal in de kleine letters staan dat je niet mag knoeien, of er geen pannen op mag zetten e.d (heel onredelijk, maar helaas wel realiteit) heb dit bij familie ook gezien en die hebben nog kunnen regelen dat er een composiete blad op geplaatst werd 50/50 kosten voor klant en voor keukenboer. Ik zou nooit kiezen voor een houten blad met naden.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu