Vocht in betondekvloer nieuwe garage

Geomjoo

  • #1
Hallo klussers,

2 jaar geleden heb ik een garage gebouwd met een binnenmuur en buitenmuur. Nu heb ik, na deze flinke regenbuien van afgelopen weken, grote vochtplek op de betonvloer. Deze vochtplek zit aan de kant van de binnenmuur aan de kant van mijn buren. Ik moet wel nog een afwerkvloer storten.

De garage is gebouwd op een grote betonnenplaat van 10cm dik met daaromheen een fundering van 60cm dik. Onder de betonnenplaat liggen 10cm isolatieplaten.

De binnenmuren en buitenmuren zijn dus gemetseld op deze betonnenplaat waar de fundering 60cm dik is. Er is gebruik gemaakt van DPC folie.

Wanneer ik nu een afwerkvloer ga storten, deze ligt dan hoger dan het maaiveld, is mijn vochtprobleem dan opgelost? Of blijf ik optrekkend vocht houden zoals ik nu heb? Wat kan ik er aan doen? Ik heb even een foto bijgevoegd van tijdens de bouw. Dit is ook de muur waar het om gaat.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
De DPC werkt dus waarschijnlijk niet. Dit probleem blijft, ook al ga je iets omhoog. Controleer de afwatering van het maaiveld.

Plaats eens een foto van de vochtplekken en het detail hoe die wand op de vloer/fundering aansluit.

Ik mis op die foto de spouwankers. Zit de isolatie strak tegen het binnenblad en is er een geventileerde spouw aan de buitenkant?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu