Vloerverwarming wordt niet warmSinds 2 weken wonen we in ons

Cubebikes

  • #1
We wonen sinds twee weken in een nieuw huis. In dat nieuwe huis is een serre aangebouwd, waar vloerverwarming in is gelegd, met daarbij een radiator.

De vloerverwarming wordt niet warm, maar de thermostaatknop die boven de pomp zit is bloedjeheet (en ook de radiator die in de serre hangt, die zn warmte via dezelfde leiding krijgt) is bloedheet)

Ik ben a-technisch en snap er de ballen van, maar google heeft me wat op weg geholpen in de termen en ik zie wat zaken die me opvallen:

- de aanvoerslang die de grond in gaat (op de tweede foto is dat de achterste slang) is enigszins lauw, de afvoerslang (die zit aan een van de drie witte knoppen, toch?) is ijskoud.
- de pomp werkt en je hoort verschil in de 3 standen...daar zit t probleem niet ?
- thermostaatklokje staat (inmiddels) op 39 graden (langzaam oplopend)...maar deze loopt (hard) achteruit als mijn vrouw in de keuken de hete kraan opendraait, om vervolgens weer op te lopen als ze deze dicht doet.
- de oranje thermostaat staat op 50 graden (neem aan dat dat de thermostaat is, waarmee ik de temp regel van wat r "de grond in gaat"??) ...

Ik voeg wat foto's bij....wellicht zegt het jullie iets? Mij namelijk niets



 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Dat orange ding is een maximaal thermostaat, je vloer mag nooit boven de 50 graden komen, gebeurt dat wel dan grijpt de orange kast in en zet de pomp af, niet aankomen dus.

Als de thermometer onder de pomp op 39 graden staat dan gaat er warmwater de vloer in dus het werkt gewoon.Ik vind deze waarde wel wat hoog, Deze temperatuur regel je met de thermostaat knop.Dat de temperatuur snel wegzakt bij openen van de kraan heeft et maken met de aanvoer van heet water vanaf de ketel, dat stopt direct terwijl de vloerpomp vrolijk doorgaat en dus het koude retourwater nogmaals door de vloer stuurt.


Vloerverwarming is traag warmt langzaam op en koelt langzaam af, vooral na een periode van niet stoken zal het lang duren voordat een vloer echt warm word.

Als je de vloer dweilt met koud water(niet te nat) dan zie je vaak heel snel dat waar de buizen lopen de vloer sneller droog is.
Een teken dat de vloer echt opwarmt.
 

Cubebikes

  • #3
Ok...ik heb die oranje knop al eens op 90 gezet haha...maar die heb ik nu teruggezet op 50 :) Weer wat geleerd.

De verwarming in dit huis heeft sinds april niet meer gewerkt (althans...als het kouder werd dan 18 graden wel, maar dat is het nooit).
Vandaag wilde ik de vloerverwarming eens testen..vandaar dat ik denk dat ie het niet doet. Mar het is dus normaal.

De ketel is vorige week door een onderhoudsmonteur nagekeken puur omdat ie 7 maanden niets gedaan heeft en wij dat gewoon prettig vonden (ketel is overigens van december 2009, dus vrijwel nieuw...Nefit Topline)

Ik zal in de herfstvakantie, dan heb ik meer tijd, eens een dagje dat ding aanzetten...kijken of de vloer in een paar uur wel warm zal worden (nu heb ik echt maar half uur gekeken)
Bedankt voor deze tips alvast.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Een half uur is echt veel te kort om de flinke massa beton van de vloer voelbaar warmer te krijgen.
Na een dagje stoken ga je het verschil wel merken.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #5
Geduld!!!
Het is ook van belang hoe groot de oppervlakte is, die je met 1 groep wilt verwarmen: is deze groter dan ca 10M2 dan is het lang wachten.....
Ik adviseer u zeker een pompschakelaar aan te schaffen om de verbruikskosten van de pomp drastisch te verlagen (neemt u dan wel een type waarbij u de inschakeltemperatuur kunt instellen)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu