Vloerverwarming toekomstige groepen

Twaalftien

  • #1
Beste mensen,

Ik ga vloerverwarming in onze nieuwe aanbouw leggen. De aanbouw grenst aan de garage, en we hebben daar nu een doorgang.
Waarschijnlijk willen we in de toekomst vloerverwarming in de garage, dus nu is het moment om daarvoor alvast de leiding vanaf de verdeler neer te leggen, voordat we beton in de aanbouw storten.
Ik denk aan een leiding (16 mm) die onder de drempel door naar de garage gaat, dan een klein stukje in de vloer langs de garagemuur, en dan een bocht maakt om weer retour te lopen. Dan zou ik de leiding in de toekomst midden in de bocht kunnen doorknippen, en reparatiekoppelingen iets boven vloerniveau langs de muur kunnen plaatsen.
Is dat een redelijk goed idee, of kan ik het beter op een andere manier doen?

Ook heb ik nog een groep op de verdeler waarop ik pas over ruim een jaar een kleine ruimte kan aansluiten. Kan ik van die groep gewoon aan toevoerzijde de flowmeter dichtdraaien, en aan retourzijde de afsluiter dichtdraaien? Of moet ik extra fitwerk kopen om deze af te sluiten?

Alvast dank!
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Komt er in de garage een aparte vloerverwarmingsverdeler of
is deze 16mm leiding zelf de lus voor de vloerverwarming?
Hoeveel groepen moeten er komen op de vloerverwarming in de garage?

Ik zou zelf dopjes op de verdeler zetten op de niet gebruikte groepen, of plugjes als dat makkelijker is.
 

Twaalftien

  • #3
Ha bedankt Ronny, de leiding is inderdaad zelf de lus voor de vloerverwarming (kleine garage en lage warmtevraag), dus geen verdeler in de garage.
 

Twaalftien

  • #4
Het betreft dus 1 groep. Eventueel kan ik 20 mm buis toepassen, om meer mogelijkheden open te houden. Maar is het een redelijk goed plan om een lus in de vloer te leggen, zodat ik deze later kan doorknippen, en dan reparatiekoppelingen iets boven vloerniveau langs de muur te plaatsen?
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #5
Kijk wel uit, dat als het in de garage ook kan vriezen die stukjes leiding dan ook kapot kunnen vriezen voordat u de installatie klaar hebt. Beter in huis afsluitbaar maken en pas als de installatie klaar is verbinden naar de garage?


Vr Gr
 

Twaalftien

  • #6
Ha inderdaad, je weet maar nooit. Dat zal ik doen. Bedankt!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu