Vloerverwarming opstarten, temperatuur schommelt

Geenidee02

 • #1
Goedemorgen, afgelopen zomer heb ik hier in de woonkamer vloerverwarming geplaatst. Iets minder dan 40m2 verdeeld over 3 groepen. Nu komt de winter eraan en wilde ik van het weekend beginnen met het langzaam opstarten van de vloerverwarming alleen loop ik tegen een probleem aan:

De thermostaat van de VV verdeler staat op 25 graden. kamerthermostaat op 24. Ketel begint met draaien(vailliant ecotech plus) en de temperatuur van de VV gaat keurig naar 25. Alleen na een minuut of 5 is de ketel op temperatuur (60 graden) en stopt deze met stoken. (Pendelen) Met als gevolg dat de VV verdeler temperatuur terugzakt naar zn 21 graden. Zodra de ketel weer begint met verwarming (na een minuut of 10) gaat het verdeelstation ook weer naar de 25. Zo schommelt dit de hele tijd. Dit lijkt mij niet de bedoeling?

VV verdeler:


Alle radiatoren (2 op de bovenverdieping en 1 in de keuken staan uit)

Iemand tips ? ik hoor het graag!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Ingmar89

  Specialist Verwarming
  • #2
  Ja zo gaat dat inderdaad bij opstarten. De vloerverwarming heeft bij 25 graden water minder afgifte dan het minimale vermogen van de cv ketel. Resultaat, de ketel pendelt.
  Opzich is dit geen ramp, en naar mate je de temperatuur opvoert van de vloer, zal de ketel minder pendelen.

  Heb je een opstookprotocol van de vloerenlegger gekregen?
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #3
  Zit er een bypass?
   

  Geenidee02

  • #4
  Bedankt voor de reacties!

  Er zit bij het VV verdeelstation een opstartprotocol. Beginnen op 25 graden en dan 5 graden per 24uur erbij tot 40 en dan weer laten koelen met 5 graden. Vloer is een cementdekvloer met 1.5cm dikke natuursteen tegels.

  Nee er is geen bypass. Dit kwam ik zelf ook tegen net in mijn online zoektocht. Je hebt dus een bypass nodig of normale radiator kranen om stroming te houden. Morgen ga ik de thermostaat kranen boven op de radiatoren vervangen!
   

  Ingmar89

  Specialist Verwarming
  • #5
  Niet perse normale kranen, maar in elk geval een kraan die open staat... Thermostaatkraan op 5 zetten kan ook prima...

  Als je vloerverwarming in de winter straks gewoon op 40 graden staat, dan is het ook niet echt meer nodig.
   

  Geenidee02

  • #6
  Top. Heb de kranen er nu gewoon even afgehaald. Zet ik ze na het opstoken( en afkoelen) weer terug :)
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu