Vloerverwarming op 3 verschillende ondergronden.

Wooty

  • #1
Goedeavond,

De muren en het nieuwe dak van onze uitbouw staat dus ik denk dat het tijd is aan de vloer te beginnen. Echter hoe kan ik die nu het beste opbouwen?

Op de beneden verdieping zijn verschillende hoogtes en type ondergronden. In de bijgevoegde tekening heb ik deze aangegeven.



Blauw is het ''0'' punt aangezien we in het begin van dit project daar de definitieve tegelvloer al in hebben gelegd. Deze tegels liggen op een houten balken vloer met glaswol isolatie.

Geel is nu een ongeisoleerde houten vloer met houten balken. Inclusief kruipruimte. Bovenkant balk zit 85 mm lager dan de bovenkant blauwe tegelvloer.

Groen is een ongeisoleerde betonnen vloer die direct op het zand is gestort. Deze ligt 33 mm onder '''peil'' (ik vermoedt dat deze verwijderd zal moeten worden.

Paars is een ongeisoleerde gewapende funderings vloer van beton. 243 mm onder peil.

Aanvullende wensen:
- Over de gehele begane grond vloerverwarming (exclusief blauw)
- De kruipruimte onder geel behouden ivm bereikbaarheid riool.
- Goed isoleren! (in onze wanden zit nu 16 cm PIR en in het plafond 23 cm PIR.)
- Het liefst ongeveer de vloerhoogte van blauw aanhouden.
- Het liefst een houten afwerk vloer, echter vanwege de combinatie met vloerverwarming komt een beter geleidende pvc vloer in onze gedachten...

Hoe kan ik dit het beste aanpakken?

In eerste instantie dacht ik groene vloer eruit en grond afgraven totdat hoogte van paars is bereikt. Daarna EPS 100 (120 mm dik) neerleggen (deze zijn ook al gekocht) en daarboven een zandcementvloer met vloerverwarming laten storten. Echter nu ik ook wat met de gele vloer wil weet ik niet meer hoe ik dit moet doen..

graag assistentie :)
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Er is m.i. hier maar één goede manier om vloerverwarming over de gehele oppervlakte te maken: na het op één hoogte brengen een droogbouwsysteem.
Een dergelijk systeem is licht in gewicht en reageert snel op de warmtevraag. Geschikt voor praktisch alle soorten vloerafwerking (tegels, hout, laminaat etc. etc)
Ga in ieder geval niet allerlei verschillende systemen hanteren en vergeet de optie met een dekvloer, dan verval je weer in oude systemen die traag zijn (en je dus meer energie kosten)
 

Wooty

  • #3
Bedankt voor de reactie.

Dus dat zou betekenen dat ik in de woonkeuken EPS op het zand/beton leg en in de woonkamer de houten vloer voor een broodjes vloer vervang.
Hierover beton storten deze zo vlak mogelijk maken en daarover een droogbouw systeem leggen? geisoleerde noppenplaat etc

Droogbouw systemen zijn ook in alle soorten en maten ik word er bijna tureluurs van zoveel opties zijn er...

gr wouter
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #4
Er zijn maar mijn mening diverse "droogbouw" systemen die dat eigenlijk niet zijn, omdat ze nog afgewerkt moeten worden door een dekvloer o.i.d. + geen enkele vorm van isolatie bieden en met veel te dunne buizen werken. Niet alles wqat anders is dan infrezen of montage op draadstaalnetten is nog geen droogbouw vloerverwarming !
 

Wooty

  • #5
Ik ga toch het plan maar veranderen. Na overleg met een oom die als uitvoerder werkt. Denk ik dat ik de groene en gele vloer er helemaal uit haal.

Die ga ik dan uitgraven tot 10 cm onder het paarse deel.
Tot het paarse niveau een constructieve betonvloer storten.
Over het gehele oppervlakte is het nu vlak beton waarop dan 16 cm EPS platen en daarboven de vloerverwarming met zandcement vloer gestort kan worden.

Ik wilde de kruipruimte enkel voor de riool leiding behouden. Maar deze ga ik dus toch maar onder het beton wegstoppen. Mochten er ook problemen zijn kan ik altijd nog onder de fundering naar het blauwe deel graven om daar het riool om te leiden...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu