Vloerverwarming of niet - kantoor nieuwe vloer

Erik1969

  • #1
Twee meter van de achterkant van onze garage wordt 3 meter uitgebouwd tot een kantoor/werkplek. Dus oppervlakte ca. 5 x 2,6 m. Er wordt een geheel nieuwe vloer gestort.

In de lange wand tuinzijde komen twee tuindeuren met glas. Aan de korte achterzijde een langwerpig raam ca. 150 x 50 cm. De twee tuindeuren zijn gericht op het noordwesten, dus niet veel zonlichtinval, alleen een beetje in de avond.
Het kantoor grenst deels aan de garage van de buren.

De werkplek wordt door mij 3 dagen per week gebruikt, 8 uur per dag.
Ik zit daar achter een bureau en een computer.

De vraag is of we vloerverwarming moeten nemen of niet? Ik ben geen koukleum zogezegd. En als je vloerverwarming neemt, lees je ook vaak over bijverwarming. Is het volgende dan goed?

En hoe sluit je het aan op de bestaande CV-leidingen? We gaan sowieso een nieuwe ketel kopen. Moet het dan een 2-ledig systeem worden, die enerzijds de woonkamer en andere vertrekken regelt en anderzijds de werkplek?

Ik ben zeer benieuwd, wij horen teveel verhalen van goed en slecht...
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Hoi Erik,

Vloerverwarming is een langzame verwarming, het duurt lang voor de vloer de temperatuurverhoging heeft en en houd de warmte behoorlijk lang vast.

Omdat u schrijft er maar drie dagen per week te zitten lijkt mij dit niet de meest geschikte verwarming voor het doel wat u er nu aan geeft.

Lokale verwarming, een gevel kachel op gas bij voorbeeld warmt het snel op en dat is voor kort durend gebruik zoals u aangeeft het handigst en ook de stookkosten zijn dan goed in de hand te houden.

De installatie kosten zijn over het algemeen laag.

Vooruit denken heeft soms voordelen, als u de ruimte in de toekomst anders wil gaan gebruiken zou de voorgestelde vloerverwarming misschien wel een uitkomst zijn?

Wat volgens mij het meest logische is dat u de kosten voor de verschillende soorten verwarming op een rij zet en dan een keuze maakt wat voor nu en in de toekomst het beste is.

Vragen? makkelijk-, te installeren / te gebruiken / en goedkoop in gebruik / en goed regelbaar zonder duren regelapparatuur / zo kan u een heleboel zaken onder de loep nemen.

Vr Gr en sucses ermee
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #3
Het is beste lijkt me een gewone radiator te nemen en de hele woning voorzien van thermostische radiatorkranen.

En u spreekt over een nieuwe ketel, die kan u gelijk Weersafhankelijk gaan regelen.

Dus hou bij de aanschaf deze mogelijkheid open.

De aanschaf van de kranen is misschien een kostbare zaak, maar je kan dan wel elk vertrek apart regelen.

Vloerverwarming is mogelijk als bijverwarming, als u geen (normale radiator kwijt kan) wat ik hier niet uit opmaak.
 

Ron CV

  • #4
Een goedkopere oplossing is misschien een kamerthermostaat die infrarood werkt i.p.v. overal thermostaat knoppen. Deze thermostaat is draagbaar en u kunt altijd ingeven of u het dan warmer wil hebben in de ruimte.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu