Vloerverwarming niet afdoende

Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Wij hebben op de benedenverdieping vloerverwarming. In de kamer is het altijd behaaglijk maar in de keuken met plat dak is het bij vorst net iets te koud. Ik had de thermostaat in de kamer staan waardoor de keuken dus achterbleef. Afgelopen winter heb ik de vloerverwarming in 2 zones verdeeld kamer 5 en keuken 2 groepen en nog steeds was het 's winters bij vorst moeilijk op temperatuur te krijgen.
De keuken heeft zoals gezegd plat dak, veel glas en is tot het maximum geïsoleerd. Nou is mijn idee om de vloerverwarming te gaan gebruiken als bijverwarming met een vloersensor en toch maar een radiator te plaatsen met daarop een elektrische motor aangesloten op de zonderegelaar zodat toch de kamer en de keuken twee afzonderlijke groepen blijven.(voor als de houtkachel in de kamer een keer aangaat)

Oh ja, en hoeveel watt aan radiatoren zou ik nodig hebben, de keuken is 41M3 ik hoef alleen maar het kleine beetje wat de vloerverwarming te kort komt bij te plussen maar op hoeveel moet ik rekenen?

Heeft iemand nog een ander(beter)idee, ik hoor het graag want ik wil het nu echt goed voor elkaar hebben en ben de wanhoop een beetje nabij :? .

alvast bedankt.
 
Begrijp ik hier dan uit dat de thermostaat in de keuken continu vragend blijft staan? Oftewel, de klep op de keuken groep gaat nooit dicht?
 
Als de gewenste temperatuur is bereikt gaat de klep dicht. De gewenste temp. Wordt alleen niet bereikt als het buiten erg laag is. Het is volgens mij een capaciteitsprobleeem. Maar hoeveel watt moet er bij in radiatoren?
 
Als de keuken fatsoenlijk is geisoleerd, moet je het makkelijk warm kunnen krijgen.

Hoe warm staat de vloerverdeler afgesteld? En hoe warm de ketel?
 
41m2 vloerverwarming op 2 groepen vind ik aan de magere kant.
Ik gok erop dat die 15 hart op hart ligt.
Zelf deed ik altijd Max 17m2 per groep, en zou dus op 3 groepen uitkomen.
Groeten b
 
Als er maar 2 groepen liggen op 41m2 is dat sowieso te weinig en liggen de buizen te ver uit elkaar om de gehele ruimte goed te verwarmen. Dat hebt u inmiddels zelf al ervaren. Wij waarschuwen de klanten altijd om niet te zuinig te zijn met het leggen van buizen in de vloer. Door de veel aangeboden vorm "bijverwarming" aan te leggen creeert u eigenlijk een situatie die aanmerkelijk meer energie kost om een ruimte te verwarmen. Een onzinnige situatie die nog dagelijks wordt aangelegd, maar uiteindelijk dus niets oplevert en alleen maar geld kost.
Ik raad dus altijd af om bijverwarming aan te leggen.
Ook het regelen van de temperatuur in een ruimte waarin meerdere warmtebronnen zijn, is altijd lastig. Gebruik bij voorkeur 1 warmtebron.
Het verdelen in zones (en geen zondes.....) is een goede oplossing, maar biedt hier geen oplossing omdat de vloerverwarming gewoon verkeerd is gelegd.
Een slecht aangelegde vloerverwarming is nadien niet te verbeteren door een zoneregeling toe te passen.
Dan is de manier hoe de zones worden geregeld ook van belang. Te vaak worden nog systemen toegepast die totaal niet het gewenste resultaat opleveren, omdat de installateur de op de markt zijnde systemen niet kent.

Elektrisch bijverwarmen ( of als hoofdverwarming bij die slecht funtionerende vloerverwarming) kan een oplossing zijn.
Bij ca 40 m2 oppervlakte moet je uitgaan can ca 80-100 Watt per m2 aan benodigd vermogen om het behaaglijk warm te stoken. Dat totale vermogen kan verdelen over meerdere infrarood verwarmingspanelen. Hang je er daarvan weer te weinig op dan krijgen de panelen weer de schuld dat ze niet goed verwarmen.
Niet te zuinig dus, je kunt bij een goede regeling best tot een goed resultaat komen.
 
Helemaal gelijk Hessie: totaal over het hoofd gezien, sorry!
Mijn mening over vloerverwarming als zogenaamde "bijverwarming" blijft.
In deze situatie zou een radiator als aanvullende verwarmingsbron een mogelijkheid zijn. Een vermogen van ca 800 tot ca1000 Watt zou m.i. voldoende zijn
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan