Vloerverwarming met 1 niet werkende lus (van de 2)

Ronbiky64

 • #1
I.t.t. andere forum berichten over totaal niet werkende vloerverwarming hebben wij sinds het voorjaar last van het feit dat 1 lus (van de 2) niet meer verwarmd. Direkt na de kraan is de toevoerslang die de grond in gaat wel warm, maar de retour helemaal niet. Bij de ander is die resp. vrij warm, minder warm zeg maar.

Kan het zijn dat je in zo'n geval lucht in een van de lussen hebt, en kan ik die individueel ontluchten?

Vlak voordat dit euvel optrad heb ik wel aan de kraan gezeten, gedraaid, dicht en open. Kan het misschien zijn dat de kraan in de dicht-stand is blijven hangen. Zit er ergens nog een ventiel of zo in zulke systemen die gesloten zou kunnen blijven zitten.

Het lijkt mij anders sterk dat er onder de plavuizen een plotselinge blokkering opgetreden is.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Lijkt waarschijnlijk dat de klep is blijven hangen. Kan je de circulatiepomp op max. zetten en de andere lus dicht? Misschien wordt ie opengedrukt of evt. lucht weggeperst.
   

  Ronbiky64

  • #3
  Fiesiekus, natuurkundige zullen we maar zeggen/denken,
  bedankt voor de tip. Ik ga het proberen morgen. Denk dat ik de thermostaat op 25 moet gooien met dit weer overigens :cool:
   

  Ingmar89

  Specialist Verwarming
  • #4
  Das opzich niet nodig, gaat om de stroming...
  Maar om dat te controleren heb je dan weer wel warmte nodig, als je geen flowmeters hebt. Mocht dit trouwens nog niet helpen is het een optie om de vvw slangen los te koppelen van de verdeler en met een tuinslang door te spoelen.
   

  Screech

  Specialist Verwarming
  • #5
  Vlak voordat dit euvel optrad heb ik wel aan de kraan gezeten
  Stond de kraan volledig open?? het kan zijn dat de strengen (lussen) ingeregeld waren via de kranen.
  Moeilijk achteraf natuurlijk, maar hoeveel slagen heeft u hem dicht en weer open gedraaid?
   

  Ronbiky64

  • #6
  Screech,

  Ik heb geen idee hoeveel slagen. Bedoelt u de kleine kraantjes die per lus te bedienen zijn, of de enkele, grote kraan, de toegang zeg maar tot de vloerverwarming unit?

  Ik heb het idee uitgevoerd, van alleen de probleem lus open, en de pomp op max.. Thermostaat op 25 gezet en een half uur zo laten staan. Nog steeds hetzelfde probleem, geen doorstroming lijkt het....

  Ronald.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu