Vloerverwarming: leiding komt aan oppervlak

Klusmoos

  • #1
M'n eerste vraag is meteen al een serieuze :( Recentelijk hebben we vloerverwarming laten aanleggen door partij A en partij B heeft de sleuven gedicht. Deze week bleek in een bochtje een leiding zichtbaar te zijn, wat een probleem is want het betreft een druk belopen doorgang tussen keuken en woonkamer. Ik vraag mij af wiens verantwoordelijkheid dit is: a) is de leiding wel diep genoeg gelegd en goed vast gezet? of b) had het bedrijf dat de sleuven dichtsmeerde beter moeten opletten en aan de bel moeten trekken? Of c) is het een gedeelde verantwoordelijkheid? Tweede vraag: wat is de beste oplossing? Ik wil niet een cosmetische oplossing in de maag gesplitst krijgen want zoals gezegd, het is een kwetsbare plek en ik wil geen problemen met de vloerverwarming in de toekomst. Wie heeft een bruikbaar advies, op basis van eigen ervaring of op basis van expertise, of allebei? Bedankt alvast!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Voorzichtig om de leiding heen de vloer uitkappen, de leiding dieper leggen (en vastzetten) en opnieuw aansmeren.

Vragen over verantwoordelijkheid kunnen wij niet beantwoorden. Dit is een DHZ-forum en we beoordelen niet het werk van derden.
 

Klusmoos

  • #3
Bedankt voor je snelle advies, Walter. Ik vermoedde al zoiets. Enig idee hoeveel tijd zo'n klus in beslag zou kunnen nemen? 't Gaat maar om 1 bochtje. W.b. het tweede punt: snap ik. (zou ook tot eindeloze discussies kunnen leiden terwijl we uiteindelijk gewoon praktisch bezig willen zijn).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu