Vloerverwarming en wandverwarming badkamer

Maurice81

  • #1
Goeiedag allemaal,

Momenteel ben ik het een en ander aan het plannen voor de renovatie van onze badkamer, zie schets voor een impressie van wat het ongeveer gaat worden.



Nu heb ik wat praktische vragen voor het aanleggen van de vloerverwarming en evt wandverwarming.

De ruimte is +/- 12m3, en het vloeroppervlak waar ik vloerverwarming kan aanbrengen is zo'n 5m2.

Als ik het goed heb dus zo'n 500 watt, dus ik zal of een radiator bij moeten plaatsen, of een deel gaan voorzien van wandverwarming, een idee wat mij meer aanspreekt.

De vloer is een betonplaat welke alleen onder de badkamer loopt, rest van de verdieping is hout.
Wat raden jullie aan kwa vloeropbouw?

Vloerverwarming leidingen koud op de betonvloer? Of eerst een noppenplaat/wediplaat vloer leggen en daar de vloerverwarming op/in?

Voor de wandverwarming eigenlijk een soortgelijke vraag, als ik in de kalkzandsteen tussenmuur met de buren dit wil aanbrengen, is het dan handig it bv in een wediplaat te verwerken waarover dan getegeld kan worden?

De verwarming van de badkamer krijgt een eigen verdeler met pomp en thermostaat in de badkamer, kan dit op 1 groep of beter een met 2 groepen zodat je wand en vloer indien nodig nog kan regelen?

Gr Rolf
 

Auto-Geen

  • #2
Optie
Elektrische vloerverwarming(onafhankelijk van de cv en eenvoudig te regelen)
Design radiator (evt. met elektrisch element)
 

Maurice81

  • #3
Dat is een beetje het punt, ik heb nu 2x elektrische vloerverwarming gehad, zowel in m'n vorige huis als in de huidige, en ik ben er eigenlijk helemaal niet zo kapot van.

Ook hebben wij een onregelmatig ritme met het gebruik van de badkamer, dus programmeren is niet handig, en elektrische vloerverwarming permanent aan houden is relatief duur.

op de begane grond heb ik al vloerverwarming aangelegd en dit bevalt wel zeer goed, ook omdat de temperatuur gewoon altijd goed is.

Daarnaast heb ik al een 2 zone regeling gemaakt dus de radiatoren 1e en 2e verdieping op 1 klep met eigen thermostaat en vloerverwarming op begane grond met eigen thermostaat..
Het is dus een relatief makkelijke ingreep voor mij om er een 3e badkamer zone aan toe te voegen.

Zodoende leek op de cv met een verdeler mij de meest logische oplossing, zeker als ik de radiator achterwege kan laten, die zijn ook redelijk prijzig.

Ik heb nog een rol van 100mtr vloerverwarming slang liggen dus als ik een verdeler etc moet kopen ben ik ca 600,- euro kwijt inclusief extra Nest thermostaat en de Honeywell 8615 klep, daar heb ik geen elektrische vloerverwarming en radiator voor.

Gr Rolf
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu