Vloerverwarming doorboord, snelkoppeling?

DnTjas

  • #1
Ik heb op de gehele benedenverdieping plavuizen met daaronder vloerverwarming, aangelegd met Thermolex vloerverwarmingsbuis 16 x 2,0. Nu moest ik bij het plaatsen van het toilet in de badkamer 2 gaatjes boren om de pot mee vast te zetten. En jawel, tweemaal prijs, natte boel.
Ik heb de lekkage ruim vrij gebeiteld, maar kan nog niet verder omdat het weekend is.

Nu hoor ik de een zeggen, dat vloerverwarming alleen te repareren is met krimpsokken, die alleen een verwarmingsmonteur kan plaatsen, terwijl ik op een kluspagina op Internet las dat je een knik in de leiding tijdens het leggen eruit moet snijden en je met een knelkoppeling een en ander weer aan elkaar kunt monteren.
Wat is waar? En waar kan ik om materiaal (W-Brabant)?

Knelkoppeling van 15 krijg ik met geen mogelijkheid om de buis van 16, ook niet als ik hem verhit met een föhn. En als ik met knelkoppeling zou willen werken, moet ik dan de binnenkant van de buis niet versterken met een koperen pijp van 12mm?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Knellers in de vloer zou ik niet doen.

Kunststof vloerverwarmings buizen kunnen geperst worden met een krimp verbinding of je kan ze knellen maar dan moet je wel koppelingen gebruiken geschikt voor dat systeem.

Meestal hebben die kneller een slangpilaar waarover de slang geschoven word en dan wor de ring over de slang aangedraaid.
De steun zit dus in de kneller verwerkt.

het juiste gereedschap en het juiste matriaal is het te herstellen.
 

Xr8

  • #3
Het is al een voordeel dat u weet wat voor merk buis het is. Informeer eens bij de leverancier of deze ook reparatie koppelingen heeft. Het komt vaker voor, dus waarschijnlijk bestaat het voor uw merk ook.

Succes.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #4
U ontkomt soms niet altijd om knelkoppelingen te gebruiken in de vloer.

Er zijn verloop-reparatie koppelingen te koop.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu