Vloerverwarming direct op retourleiding CV

WillemZ

  • #1
Ik wil een vloerverwarming (8mm slang) direct op de retourleiding van de CV monteren zonder RTL thermostaat. Ik heb soortgelijks al meerdere keren gedaan maar altijd parallel aan een radiator en aan het einde van een circuit. Omdat er in dit geval geen radiator in de buurt zit, moet ik direct van de retourleiding vlak bij de ketel aftappen en vervolgens via de vloer weer terug naar dezelfde retourleiding. (Ik durf niet van de persleiding van de ketel af te tappen, want ik denk dat het water dan te heet is). Maar in dat geval zal het water de weg van de minste weerstand kiezen en dus waarschijnlijk nooit door de vloerverwarming stromen. Ik heb gedacht aan een orifice of regelkraan in de retourleiding tussen de twee vloerverwarmingleidingen om zo een beetje drukverschil te maken zodat het water voor een deel door de vloerverwarming zal stromen. Maar ik ben bang dat ik dan de retourleiding te veel ga smoren.
Op de gewone manier met een RTL-thermostaat gaat niet omdat de afstand tussen de vloerverwarming (toilet, begane grond) en de plaats waar de slang voor het eerst uit de muur komt (op zolder) te groot is zodat het water in de vloer al heel lang veel te heet is voordat de thermostaat gaat reageren.

Het is een lang verhaal, maar ik hoop dat iemand een tip heeft om het retourwater van de CV door de vloerverwarming te dwingen zonder de normale circulatie te veel te storen.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Waarom niet gewoon een 1-groeps verdeler ervoor zetten? Ook het retourwater kan tot 70 graden worden (in een 90-70 regime, tijdens het aanwarmen), dit wil je toch absoluut niet in je vloer hebben?
 

WillemZ

  • #3
Het gaat om een vloertje van toiletje van 1,1x0,9 meter. Daar ga ik geen aparte pomp voor laten draaien. En ook is daar geen ruimte in de buurt waar ik de pomp kwijt zou kunnen.
De kachel draait nu op 70 graden en krijgt daarmee het hele huis goed warm. retourwater zal dus in het meest extreme geval 70 gr zijn, maar in de praktijk zal dat nooit gebeuren
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #4
Verkeersregelaartje misschien? :mrgreen: :mrgreen:
Sorry
 

Gorp

Specialist Verwarming
  • #5
Wat voor cv ketel hangt er?
Eentje met een modulerende pomp?

Indien ja, zou ik het niet aandurven deze aansluiting zo te maken.

Overigens moet je alle risico's uitsluiten dat daar (retour) water van 70gr door de vloer gaat, dus toch met een soort van RTL werken.

suc6
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu