Vloerpomp schakelaar

Lve

  • #1
Omdat ik een hoog sluipverbruik heb (ca 300W), ben ik alle energieslurpers in kaart aan het brengen.

Ik heb een Grundfos UPS25-50 N1 130 pomp voor de vloerverwarming en ik zag dat deze is ingesteld op stand 3. Oftewel deze gebruikt 95W per uur. De verwarming is hier nog niet aan geweest na de zomer, maar de pomp draaide zojuist wel en was iets warm. Dus ik vermoed dat deze 365 dagen en 24u per dag draait. Dat is natuurlijk een zeer hoog verbruik van 832 kWh per jaar (€624 bij mijn huidige tarief van €0,75 per kWh).

Als ik kijk hoe deze pomp is aangesloten, gaat de stroomkabel van het stopcontact eerst naar een zwart kastje dat met een T-wrap op de retour zit geklemd. Daarna gaat de kabel door naar de pomp. Zie ook afbeelding hieronder. Ik vermoed dus dat dit kastje 'iets' regelt met de temperatuur van de retourleiding. Alleen geen idee hoe of wat. Ik zou namelijk vermoeden dat een pomp wordt ingeschakeld als de aanvoer een bepaalde temperatuur heeft.

Wie weet waar dit zwarte kastje voor dient? Kan ik deze niet beter vervangen door een temperatuurschakeling op de aanvoerleiding. Bijvoorbeeld deze: https://www.conrad.nl/nl/p/h-tronic-ts-125-temperatuurschakelaar-55-125-c-3000-w-551385.html

20220929_105134.jpg
 

Auto-Geen

  • #2
Het zwarte kastje is een maximaal beveiliging. Schakelt de pomp uit bij te hoge watertemperatuur wat de vloer in gaat. Plaats om je sluipverbruik te verminderen een echte pompschakelaar met een vastzit beveiliging.
 
  • Like
Waarderingen: Lve

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #3
of plaats een nieuw pomp een alpha is ook energie zuiniger
 
  • Like
Waarderingen: Klusvragen

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu