Vloerplaat keuze boven isofix platen

Sander02

  • #1
Ik heb heel veel isofix platen over, van dat groene agglomer spul.
Deze zijn 3,5 CM dik. De kamer wordt een muziek kamer en is al een semi doos in doos constructie. Maar de vloer is nu nog standaard vloer latten over de balken heen. Houten vloer dus, jaren 30 woning.

Ramon schreef in een oud topic van mij op dit forum het volgende:
Dus bv een laag 12mm MDF, 12mm Gips en weer een 12mm MDF laag. Hierop groene vloerplaten en daar laminaat op leggen.
Dat wordt dus best een erg hoge vloer.

Wat zijn er nog meer voor mogelijkheden. Heeft MDF de hoogste dichtheid en dus meeste demping? Of is osb of spaanplaat een betere keuze.
En welk materiaal weegt het minst?

Ik wil er geen laag gips tussen stoppen. Maar stel dat ik maar 1 laag plaatwerk gebruik, hoe dik moet die dan zijn dat het stevig genoeg is boven de flexibele agglomer platen?

Radiator staat nog los dus die op elke hoogte komen. cm of 10 van de vloer is toch het beste voor goede warmte roulatie?

Graag wat advies.

Sander
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
In het algemeen geldt hoe hoger de dichtheid, hoe hoger het gewicht bij dezelde dikte. Dus hoe lichter het materiaal, hoe minder het, het geluid zal dempen.
 

Sander02

  • #3
Welk matriaal is het zwaartste?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Goud ?
 

Sander02

  • #5
Van de 3 die ik opnoemde. MDF, OSB of spaanplaat.

Die platen zijn er in vele diktes. zou 1,8 cm dik genoeg zijn voor een stabiele vloer boven op die agglomer matten. 1 plaat dus.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Er is een beter alternatief: cementgebonden spaanplaat, te verkrijgen bij de bouwmaterialenhandel. Soortelijk gewicht ca 1250 kg /m3, diktes vanaf 10 mm tot 22 mm.

Soortelijk gewicht van spaanplaat en MDF zit rond de 630 - 700 kg/m3, OSB ligt nog lager.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Klopt, zeker niet wanneer alles op de weegschaal wordt gelegd :wink:
 

Roman

  • #9
De gips die ik noemde is niet alleen voor extra massa maar ook als brandvertrager inberekend.

Walker schreef al over cementespaanplaten, deze zijn bijna 2x zo zwaar als MDF/GIPS (welke beide idd zo'n 700kg/m3 wegen)

Een betonvloertje kan ook prima, ik heb het meerdere keren gedaan. Maar onderschat die gebonden schuimplaten niet, die kunnen heel wat hebben. En dat heb je ook nodig om het materiaal te laten veren. Ik heb beton over standaard glaswol gelegd en dat werkte prima :)

Als het budget niet erg gebonden is kun je ook lood overwegen natuurlijk. Ik gebruik het zelf vaak voor geluidwerende deuren (waar ik, overigens, ook altijd een laag gips in verwerkt voor brandvertraging)

Ik zal nog eens kijken wat die standaard isofix platen kunnen hebben, heb het eens uitgezocht maar moet weer even in mijn archief rommelen. Toevallig binnenkort toch een dergelijk klusje te klaren, ga ik het meteen weer even testen. :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu